Laskonky

Priznám sa bez mučenia, že toto nepatrí medzi moje obľúbené zákusky ale ostali mi bielka z vaječného koňaku, tak že reku skúsim. A Ostala som milo prekvapená aké to bolo jednoduché a na počudovanie mi aj chutia :D.


Ingrediencie:

5 bielkov

300g kryštálového cukru

90g mleté vlašské orechy

2 PL polohrubej múky

Štipka soli

 

Krém:

2 vajcia

120g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor (prípadne Um :) )

400g čerstvého masla

 

 

Postup:

Bielka si dáme do hlbšej kovovej nádoby, ja používam hrniec.

Spolu so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

Do hotového snehu zašľaháme cukor, stačí krátko.

Nádobu preložíme nad hrniec s vriacou vodou, a takto šľaháme nad parou asi 10 minút.

Že je hmota hotová poznáte podľa toho ze na metlách Vám krásne drží tvar a nesteká.

Teraz už len vareškou zľahka vmiešame múku

a orechy.

Dôkladne premiešame.

Pokiaľ máte formu na laskonky, viete čo treba robiť. Ja nie som tak dobre vybavená, takže som improvizovane hmotu nastriekala na papier na pečenie cukrárskym vreckom.

Laskonky sušíme na 125°C pri teplovzdušnom programe a na 150°C pri klasickom ohreve 1 hodinu. Treba samozrejme sledovať, každá trúba pečie inak.

Pripravíme si medzitým krém. Tuto som fotopostup nerobila, keďže ho už máme v recepte na orechovú tortu.

Krém opäť cukrárskym vreckom nastriekame na laskonky

a druhou laskonkou jemne pritlačíme.

Hotovo! ;)

 

 

DOBRU CHUŤ  ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: ,

4 komentáre k “Laskonky”

  1. […] takže vždy môžete mať iný dezert aj keď podstata ostáva rovnaká ;) Mne ostal krém z laskoniek, takže bolo rozhodnuté! […]

  2. dana píše:

    Tak takéto laskonky som ešte nevidela – krásne vyzerajú. Poznám iba podľa šablóny. Si veľmi šikovná.
    Vďaka za inšpiráciu. Laskonky sú vlastne prirodzene bezlepkový zákusok!

  3. Inka píše:

    Nádherné laskonky a super nápad so striekaním cesta,mňa nič také bohužiaľ nenapadlo a zháňala formu dlho predlho.Šikulka si.

  4. Janka píše:

    Super recept,verím,že aj Vám budú tie vaše chutiť.

Komentovať dana