Orechová roláda

Vcelku jednoduchý zákusok. Náplne a posýpku môžete ľubovoľne meniť, takže vždy môžete mať iný dezert aj keď podstata ostáva rovnaká ;) Mne ostal krém z laskoniek, takže bolo rozhodnuté! :)


Reklama :

 

Ingrediencie:

Cesto:

3 vajcia

3PL kryštálového cukru

3PL polohrubej múky

½ KL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:

Vanilkový krém z 1vajca (ako na to, nájdete v recepte na orechovú tortu)

Džem

Cca 4PL mletých orechov

 

Postup:

Do šľahača dáme vajcia a cukor. Keďže môj ručný šľahač neprežil vianočné pečenie, používam mixér so šľahacím nadstavcom.

Šľaháme na maximálnom výkone aspoň 10 minút. Zmes naberie objem, zhustne a zbledne.

Potom už pridáme len múku a prdopeč, a kratučko prešľaháme.

Rozotrieme rovnomerne na plech s papierom na pečenie. Ten je v tomto prípade veľmi dôležitý! Takže určite ho použite.

Pečieme cca 10 minút na 180°C teplovzdušný program. Špáradlom vyskúšame či je cesto prepečené. Pokiaľ sa cesto naň nelepí, môže vybrať z rúry von. Papier s korpusom stiahneme z plechu na pracovnú dosku.

Ešte horúci korpus zrolujeme

a zabalíme do suchej utierky. Takto necháme vychladnúť.

Vychladnutú roládu opatrne rozmotáme,

Natrieme ľubovoľným džemom (ja som použila marhuľový)

a natrieme 2/3 krému. Tu je ho trochu menej ako by malo byť ;)

Začneme rolovať a zároveň opatrne sťahovať papier na pečenie.

Roládu zatiaľ nechajte na papieri položenú.

So všetkých strán ju natrieme zvyšným krémom

a posypeme mletými orechmi.

Dobrú chuť ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Jedna reakcia k “Orechová roláda”

  1. Mária píše:

    Mám veľmi rada recepty, ktoré sú chutné a rýchle. Tento sa mi veľmi páči aj mnoho iných receptov

Zanechať komentár