Viedenská knedľa

Hovorí sa, že dobrá gazdinka sa pozná podľa toho, akú vie urobiť knedľu. Takže si postupne rozširujem obzory ;). Parenú knedľu mám už „zmáknutú“, tak som sa naučila robiť ešte Viedenskú. Tento recept je ešte jednoduchší ako na moju parenú knedľu, takže vrelo odporúčam aj úplným začiatočníkom :)


Reklama :

Ingrediencie:

10 starších rožkov

 

4 vajcia

 

2 dcl mlieko vlažné

 

2 dcl oleja

 

2dcl hrubej múky

 

Soľ

 

Petržlenová vňať

 

 

 

 

 

Postup:

Rožky nakrájame na drobnejšie kocky. Je naozaj lepšie, keď sú to rožky aspoň 3 dni staré.

Múku, olej, vajcia, mlieko, soľ podľa chuti, a petržlenovú vňať, dáme do druhej misy,

A rozšľaháme. Petržlenová vňať je najlepšia čerstvá ale môžete použiť aj sušenú.

Rozšľahanú zmes vylejeme na rožky,

Zľahka premiešame, a necháme 30 minút napučať.

Dáme si variť vodu, ktorú osolíme.

Z cesta vytvarujeme mokrými rukami knedle veľkosti tenisových loptičiek. Mne ich z toho množstva vyjde 10. Pokiaľ chcete. Môžete urobiť 3 väčšie valčeky, ktoré dobre zabalíte do potravinovej fólie, a variť ich tak.

Knedle varíme 15 minút pričom,

V polovici varenia otočíme. Varíme zakryté. Ako vidíte knedle pri varení nabrali objem, takže pokiaľ máte menší hrniec, varte ich na dvakrát.

Uvarené knedle vyberieme z vody, a hneď poprepichujeme špáradlom, aby sa odparili, a potrieme olejom.

Podávať môžeme k akýmkoľvek omáčkam, poprípade k dusenej kapuste a pečenému mäsu alebo ku kacke s kapustou.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy:

5 komentárov k “Viedenská knedľa”

  1. MARTA JANOSOVA píše:

    JA ICH TIEZ ROBIM ALE TAK ZA TU HMOTU NATLAČIM DO MASLOM VYMASTENEHO HRNČEKA A VLOZIM TEN HRNČEK DO VODY MUSI SA VARIT ASPON 20M.ON TI TEN KNEDLIK VYSKOČI HORE Z HRNCEKA A PO VYBRATI HO PEKNE VYKLOPIS Z NEHO A POTOM KRAJAŠ PEKNE KRUŽKA ,VYPROBUJ.

  2. lenka píše:

    Prave som ich dokoncila, presne podla receptu, no mam ich mazlave a vo vode sa dost rozpadavali. neviem, neviem ci sa budu pacit osadenstvu….:-(

    • Edit píše:

      Ja som pracovala v AT v rodinách a nikdy nerobili knedle tak, žeby dávali do nich olej, ani kvapku oleja . A nemusíte tlačiť do nijakého hrnca, ale voľne ich vo vode uvariť v sáčku. Bodaj by neboli mazľavé od toho oleja.

  3. Libuľa píše:

    Dobry den,recept som sice neskusala,ale poviem Vam uprimne pravdu,nie som ziadna fajnovka,ale do takeho hrnca by som varit nedala,aspon ked to fotite,tak ste mohli dat normalny novsi hrniec,sory,ale nedalo mi to

  4. adulinček píše:

    učili ma tie knedlíky dobre stlačiť dokopy a na viackrát naozaj poriade formivať dlhšie potom držia dobre :D

Zanechať komentár