Domáci Baileys

Už si presne nepamätám ako sa do rodiny dostal tento recept, ale každopádne úplne vytesnil s nášho života vajcový koňak, ktorý sme na sviatky dovtedy robievali. Moja verzia sa od originálneho receptu trochu líši, lebo ja som varené salko mlieko nahradila poctivým karamelom, a výsledok je perfektný! :) Tak isto v originálnom recepte je whisky, ale ja čisto z ekonomických dôvodov používam koňak, napríklad teraz som vyhrabala z baru dvojročné Karpatské brandy, a tak bolo rozhodnuté :)


 

Ingrediencie:

750g kryštálového cukru

4x 250ml 33% sľahačky

0,7l whisky, koňak, rum, … čo máte po ruke ;)

Z tohto množstva sú skoro 2l baileysu. Presne som to nemerala.

 

Postup:

Z cukru dáme robiť karamel.

Keď je karamel hotový,

Prilejeme 500ml šľahačky,

A necháme dôkladne rozpustiť. Odstavíme z ohňa, a necháme vychladnúť.

Karamel má izbovú teplotu, takže môžeme pokračovať :)

Vlejeme doň zvyšnú smotanu na šľahanie,

Jemne vmiešame varechou,

A šľahačom šľaháme kým nezačne hustnúť.

Prilejeme alkohol,

A ešte chvíľu šľaháme. Baileys prelejeme do fliaš, a dáme vychladiť. MŇAM! :)

 

NA ZDRAVIE ;)

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , ,

2 komentáre k “Domáci Baileys”

  1. Lenka píše:

    Dobry den!
    Zaujal ma Vas recept na domace Baileys, ktory sa od inych odlisuje najma tym, ze sa nemusi varit puding. Obavam sa totiz, ze liker s pudingom je treba co najskor vypit. Kedze to chcem pripravit ako darcek, tak by som bola rada, keby nemusel mat rychlu dobu spotreby. Mate vyskusane, ako dlho vydri ten Vas? A je potrebne to uskladnovat v chladnicke? Alebo staci v chladnej pivnici?
    Za odpoved dakujem! Pekny den!
    Lenka

  2. Chutný.Vařím často.moc jsme si pochutnali. Přidávám mezi svá
    oblíbená jídla. Zdravím Retamal :-)

Komentovať Lenka