Domáci Baileys
Už si presne nepamätám ako sa do rodiny dostal tento recept, ale každopádne úplne vytesnil s nášho života vajcový koňak, ktorý sme na sviatky dovtedy robievali. Moja verzia sa od originálneho receptu trochu líši, lebo ja som varené salko mlieko nahradila poctivým karamelom, a výsledok je perfektný! :) Tak isto v originálnom recepte je whisky, ale ja čisto z ekonomických dôvodov používam koňak, napríklad teraz som vyhrabala z baru dvojročné Karpatské brandy, a tak bolo rozhodnuté :)
Ingrediencie:
750g kryštálového cukru
4x 250ml 33% sľahačky
0,7l whisky, koňak, rum, … čo máte po ruke ;)
Z tohto množstva sú skoro 2l baileysu. Presne som to nemerala.
Postup:
Z cukru dáme robiť karamel.
Keď je karamel hotový,
Prilejeme 500ml šľahačky,
A necháme dôkladne rozpustiť. Odstavíme z ohňa, a necháme vychladnúť.
Karamel má izbovú teplotu, takže môžeme pokračovať :)
Vlejeme doň zvyšnú smotanu na šľahanie,
Jemne vmiešame varechou,
A šľahačom šľaháme kým nezačne hustnúť.
Prilejeme alkohol,
A ešte chvíľu šľaháme. Baileys prelejeme do fliaš, a dáme vychladiť. MŇAM! :)
NA ZDRAVIE ;)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Dobry den!
Zaujal ma Vas recept na domace Baileys, ktory sa od inych odlisuje najma tym, ze sa nemusi varit puding. Obavam sa totiz, ze liker s pudingom je treba co najskor vypit. Kedze to chcem pripravit ako darcek, tak by som bola rada, keby nemusel mat rychlu dobu spotreby. Mate vyskusane, ako dlho vydri ten Vas? A je potrebne to uskladnovat v chladnicke? Alebo staci v chladnej pivnici?
Za odpoved dakujem! Pekny den!
Lenka
Chutný.Vařím často.moc jsme si pochutnali. Přidávám mezi svá
oblíbená jídla. Zdravím Retamal :-)