Syrová omáčka na cestoviny so šampiňónmi

Keď sa ponáhľam, určite varím cestoviny. Toto je expresná cesta k obedu. Kým sa vyvaria cestoviny, omáčka je hotová! ;) Výhodou je, že fantázií sa medze nekladú, takže vždy použijem čo akurát mám v chladničke. Šampiňóny môžete nahradiť  na rezančeky nakrájanou šunkou, tavený syr zasa postrúhanou nivou…


Reklama :
Trblietka.sk - Sperky pre Vas

Ingrediencie:

200g čerstvých šampiňónov

300g taveného syra

200 ml 30% šľahačky

500 ml mlieka

Soľ

Čierne mleté korenie

Oregano

Olej

2 PL hladkej múky alebo majzény

Eidam na posypanie

Cestoviny podľa Vašej chuti

 

Postup:

 

Na troche oleja začneme restovať šampiňóny, ktoré  trochu posolíme, aby rýchlejšie pustili vodu.

Tu už vidno že šťavu pustili, a teraz za občasného premiešania počkáme, kým sa tekutina vydusí.

Keď je tekutina preč,

Pridáme tavený syr,

A necháme roztopiť do hladka.

Za stáleho miešania prilievame pozvolna mliečko, aby omáčka ostala hladká. Nakoniec prilejeme aj smotanu.

Keď nám omáčka zovrie, tak ju zahustíme múkou alebo majzénou, a pridáme oregáno.

Podávame s ľubovoľnou cestovinou, a posypané strúhaným syrom.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

3 Reakcie k “Syrová omáčka na cestoviny so šampiňónmi”

  1. gcr hovorí:

    Potom ked uz tak sampion si ked nieco vyhras ….šampiňon je spravny vyraz ;-)

  2. DejanSt hovorí:

    Dakujem :)
    moja prvy recept na cestoviny ktory som sa naucil a chutia mi :)

  3. afataga hovorí:

    tzpická slovenská gebuzina
    syrová omáčka z taveňáku a zahustené múkou na totálne lepidlo
    načo máte na stránke napísané toto “Jedlo je také dobré, aké dobré sú suroviny”
    keď varíte z polotovarov

Zanechať komentár