Segedínsky guláš
Niečo pre milovníkov kyslej kapusty. Toto je jedno s tých jedál, ktoré sú neskutočne dobré práve preto, že obsahujú samé kalorické potraviny :). Nedá sa to variť každý víkend, ale raz za čas si treba podráždiť žlčník takouto mňamkou ;)
Ingrediencie:
1kg kyslej kapusty
1kg prerasteného bravčového mäsa – bôčik, krkovička
2 cibule
200ml 33% smotany
Olej
Soľ
Čierne mleté korenie
Rasca
Červená mletá paprika sladká
Hladká múka
Cukor podľa potreby
Postup:
Na oleji osmažíme trochu rasce.
Keď začne voňať, tak pridáme cibuľku nakrájanú na jemno.
Keď cibuľa zosklovatie, tak prihodíme na kocky nakrájané mäso.
Restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne.
Pridáme čierne mleté korenie, celý balíček červenej papriky,
Premiešame,
Zalejeme vodou tak aby bolo ponorené mäso, a osolíme. Takto varíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké. Asi hodinu.
Vtedy pridáme kyslú kapustu, a varíme pokiaľ nie je mäkké mäso aj kapusta. Cca 30 minút.
Keď už je všetko mäkké, tak guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky podľa toho ako to máme radi, a pridáme šľahačku. Krátko povaríme, a pokiaľ bola kapusta moc kyslá, môžete na zjemnenie pridať trochu cukru.
Podávame najlepšie s domácou parenou knedľou.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
moja mňamka, ale šťavu robím troška hustejšiu, ku koncu pridám okrem šľahačky ešte kelímok kyslej smotany, super toto jedlo dochutí..
velmi chutne jedlo a v zime viacej varim doma z kyslej kapusty…kapustnicu …kap.polievku….a do gulasu seg.ano aj kyslu smotanku davam velmi fajny je potom ….
Zásadne nepodlievam, len prikryjem a pomaly dusím, potom pridám kapustu, dusím, pridám šľahačku a dochutím. Múku nedávam.
super recept
velmi zdrava,,,aj vitaminy