Segedínsky guláš

Niečo pre milovníkov kyslej kapusty. Toto je jedno s tých jedál, ktoré sú neskutočne dobré práve preto, že obsahujú samé kalorické potraviny :). Nedá sa to variť každý víkend, ale raz za čas si treba podráždiť žlčník takouto mňamkou ;)

recept na segedinsky gulas 13 300x225 Segedínsky guláš

 


Reklama :

 

Ingrediencie:

recept na segedinsky gulas 1 300x225 Segedínsky guláš

1kg kyslej kapusty

1kg prerasteného bravčového mäsa – bôčik, krkovička

2 cibule

200ml 33% smotany

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Rasca

Červená mletá paprika sladká

Hladká múka

Cukor podľa potreby

 

Postup:

recept na segedinsky gulas 2 300x225 Segedínsky guláš

Na oleji osmažíme trochu rasce.

recept na segedinsky gulas 3 300x225 Segedínsky guláš

Keď začne voňať, tak pridáme cibuľku nakrájanú na jemno.

recept na segedinsky gulas 4 300x225 Segedínsky guláš

Keď cibuľa zosklovatie, tak prihodíme na kocky nakrájané mäso.

recept na segedinsky gulas 5 300x225 Segedínsky guláš

Restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne.

recept na segedinsky gulas 6 300x225 Segedínsky guláš

Pridáme čierne mleté korenie, celý balíček červenej papriky,

recept na segedinsky gulas 7 300x225 Segedínsky guláš

Premiešame,

recept na segedinsky gulas 8 300x225 Segedínsky guláš

Zalejeme vodou tak aby bolo ponorené mäso, a osolíme. Takto varíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké. Asi hodinu.

recept na segedinsky gulas 9 300x225 Segedínsky guláš

Vtedy pridáme kyslú kapustu, a varíme pokiaľ nie je mäkké mäso aj kapusta. Cca 30 minút.

recept na segedinsky gulas 10 300x225 Segedínsky guláš

Keď už je všetko mäkké, tak guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky podľa toho ako to máme radi, a pridáme šľahačku. Krátko povaríme, a pokiaľ bola kapusta moc kyslá, môžete na zjemnenie pridať trochu cukru.

recept na segedinsky gulas 11 300x225 Segedínsky guláš

Podávame najlepšie s domácou parenou knedľou.

recept na segedinsky gulas 12 300x225 Segedínsky guláš

DOBRÚ CHUŤ :)

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

5 Reakcie k “Segedínsky guláš”

  1. moja mňamka, ale šťavu robím troška hustejšiu, ku koncu pridám okrem šľahačky ešte kelímok kyslej smotany, super toto jedlo dochutí..

  2. anna martonova hovorí:

    velmi chutne jedlo a v zime viacej varim doma z kyslej kapusty…kapustnicu …kap.polievku….a do gulasu seg.ano aj kyslu smotanku davam velmi fajny je potom ….

  3. margarida hovorí:

    Zásadne nepodlievam, len prikryjem a pomaly dusím, potom pridám kapustu, dusím, pridám šľahačku a dochutím. Múku nedávam.

  4. mata hovorí:

    super recept

  5. jordan.xx hovorí:

    velmi zdrava,,,aj vitaminy

Zanechať komentár