Halušky s kapustou

Toto ma naučila moja svokra. Je to veľmi chutné jedlo, a na rozdiel od bryndzových halušiek sa dá jesť aj na druhý deň prihriate :! Zároveň je to jedno s tých jedál, ktoré skrátka vynormovať neviem :). Takže mi odpustite, a ja verím, že to zvládnete aj bez gramáže.

 


Reklama :

 

 

Ingrediencie:

Zemiakové halušky

Kyslá kapusta

Slanina

Olej, alebo masť

Soľ

Čierne mleté korenie

 

 

Postup:

Slaninku si nakrájame na kocky

Môj muž sa rozhodol, že musia byť na rezance, takže máme rezance. Dáme slaninku do hrnca, pokiaľ je viac mäsová ako moja, tak pridáme aj trochu oleja.

Slaninku vypražíme do ružova,

Pridáme kyslú kapustu,

korenie a trochu soli. Dusíme do mäkka, cca 20 minút.

Keď je kapusta mäkká, dochutíme ju ešte ak treba, a pridáme hotové halušky. Ja som mala v mrazáku, takže to bol expresný obed ;)

Premiešame, a môžeme podávať.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

Zanechať komentár