Plnené zemiakové placky
Tak toto nepatrí k jedlám, po ktorých sa chudne :D ale raz za čas, si dopriať niečo tak dobré, nemôže vôbec uškodiť! ;)
Ingrediencie:
1kg vykosteného kuracieho mäsa
2 väčšie červené cibule
6-8 strúčikov cesnaku
250g šampiňónov
Konzerva kukurice
Konzerva červenej fazule
Konzerva lúpaných rajčín
Soľ
Čierne mleté korenie
olej
Strúhaný eidam na dozdobenie
Postup:
Na primeranom množstve oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Keď cibuľa začína karamelizovať, pridáme na kocky pokrájanú kuracinu
Miešame pokiaľ sa mäso nezatiahne.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, krátko zarestujeme.
Pridáme šampiňóny, a restujeme, pokiaľ nepustia šťavu. Podlejeme trochou vody, aby bolo všetko zakryté, ale nie viac. Privedieme k varu, a osolíme a okoreníme.
Pridáme šampiňóny, a restujeme, pokiaľ nepustia šťavu. Podlejeme trochou vody, aby bolo všetko zakryté, ale nie viac. Privedieme k varu, a osolíme a okoreníme.
Krátko povaríme. Pokiaľ sa Vám zdá omáčka riedka, môžete jemne zahustiť škrobom, alebo múkou.
Servírujeme na veľkej placke,
Na ktorú dáme mäsovú zmes,
Placku preložíme, alebo na zmes položíme ešte jednu. To je na Vás.
Na záver posypeme syrom.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku