Pečené bravčové koleno

Obľúbená pochúťka môjho manžela! :) aj keď je príprava trochu zdĺhavejšia, oplatí sa. Ja to robím takto.


 

Ingrediencie:

 

Bravčové predné kolienko

1 cibuľa

5 strúčikov cesnaku

Soľ

Čierne celé korenie

Čierne mleté korenie

Sladká mletá paprika

rasca

 

Postup:

 

Koleno dáme variť s cibuľou, niekoľkými guličkami korenia, a 3 očistenými strúčikmi cesnaku, ktoré sme plochou stranou noža jemne roztlačili. Vodu samozrejme osolíme, a nebojte sa dať viac soli.

 

Koleno varíme cca 2 hodiny, úplne do mäkka.

 

Uvarené preložíme do pekáčika ktorý jemne vytrieme olejom, a narežeme trochu kožu.

 

Pretlačíme na ňu zvyšné dva strúčiky cesnaku.

 

Cesnak rozotrieme po celom kolene, koreníme, opaprikujeme, orascujeme. Pečieme na 220°C pod grilom 20 minút s každej strany.

 

Podávame s čerstvým chlebom, kyslými uhorkami, horčicou, poprípade chrenom.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 

 



Tagy: , , ,

2 komentáre k “Pečené bravčové koleno”

  1. trombolada píše:

    ou yeah, nekto sa vyznaaa!!!, nice

  2. Španiel píše:

    Šťastie, že tu sa to predáva bez tej kože, lebo to vyzerá ako kus nohy nemeckého turistu na pláži na začiatku sezóny, keď sem prídu, pretože je to lacnejšie a vyzerajú ako z Auschwitzu, že v svojom živote ešte Slnko nevideli.

Komentovať trombolada