Pečené bravčové koleno
Obľúbená pochúťka môjho manžela! :) aj keď je príprava trochu zdĺhavejšia, oplatí sa. Ja to robím takto.
Ingrediencie:
Bravčové predné kolienko
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
Soľ
Čierne celé korenie
Čierne mleté korenie
Sladká mletá paprika
rasca
Postup:
Koleno dáme variť s cibuľou, niekoľkými guličkami korenia, a 3 očistenými strúčikmi cesnaku, ktoré sme plochou stranou noža jemne roztlačili. Vodu samozrejme osolíme, a nebojte sa dať viac soli.
Koleno varíme cca 2 hodiny, úplne do mäkka.
Uvarené preložíme do pekáčika ktorý jemne vytrieme olejom, a narežeme trochu kožu.
Pretlačíme na ňu zvyšné dva strúčiky cesnaku.
Cesnak rozotrieme po celom kolene, koreníme, opaprikujeme, orascujeme. Pečieme na 220°C pod grilom 20 minút s každej strany.
Podávame s čerstvým chlebom, kyslými uhorkami, horčicou, poprípade chrenom.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
ou yeah, nekto sa vyznaaa!!!, nice
Šťastie, že tu sa to predáva bez tej kože, lebo to vyzerá ako kus nohy nemeckého turistu na pláži na začiatku sezóny, keď sem prídu, pretože je to lacnejšie a vyzerajú ako z Auschwitzu, že v svojom živote ešte Slnko nevideli.