Kuracie krídelka ala KFC

Tak toto je experiment môjho manžela. A podľa mňa prišiel, skúsil a zvíťazil :-D. Chuť je porovnateľná s originálom a za zlomok ceny. Takto sa dajú pripraviť aj dolné stehná alebo kuracie prsia. Samozrejme toto nie je moc zdravé a už vôbec nie na pravidelné stravovanie ale raz za čas šľak to traf!


 

Ingrediencie:

1kg Kuracie krídelka

400ml pochúťková smotana min. 16% ideálne 18%

Soľ

Čierne mleté korenie

Koreniace zmesi podľa chuti ( my sme použili zmes New York Remi )

Hladká múka a cornflakesy na obalovanie

Olej na fritovanie

 

Postup:

Samotne kuracie krídelka treba najskôr umyť osušiť a naporcovať.

Najskôr odstránime chvostík krídelka

a krídelko následne prerežeme v kĺbe.

Takto pripravené krídla dáme do misy

a pridáme smotanu, soľ, čierne mleté korenie, korenie podľa chuti. Nebojte sa dať trochu viac, smotana to cele dosť zjemní a potlačí samotnú chuť korenia.

Premiešame a dáme marinovať do chladničky. Ideálne aspoň 24 hodín ale postačia aj 2 hodinky. Čím dlhšie sa budú v smotane marinovať, tak tým budú jemnejšie a šťavnatejšie.

Keď už ideme vyprážať, nachystáme si na obaľovanie hladkú múku, ktorú ochutíme trochou soli a tak isto aj trochou korenia, ktoré sme použili pri marinovaní.

Cornflakesy rozdrvíme na jemnejšie a pridáme k múke.

Premiešame.

Krídelka rovno z marinády dávame do múky a obaľujeme. NEOTIERAŤ MARINÁDU!!!

Obalené vložíme do rozpáleného oleja. Potrebujeme väčšie množstvo, krídelka musia byť celkom ponorené. Teplota by mala dosahovať aspoň 180°C ak použijete fritézu. Pražíme cca 15 minút, do hneda.

Po vypražení poukladáme na savý papier. Podávať môžeme s rôznymi prílohami alebo dressingami.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , ,

8 komentárov k “Kuracie krídelka ala KFC”

  1. arekk píše:

    Štrasne to je dobre podla vasho receptu, ovela lepsie akov kfc mnam strasne sme si pochutili vdaka za skveli recept.:D

  2. lucia píše:

    New York Remi kde zozeniem toto korenie< dakujem

  3. kajo píše:

    je to fakt vynikajuce odporucam :)

  4. Zdena píše:

    recept vyzera super.. ale teda… smazim a totalne sa „cesto“ odlepuje.. takze z obedu asi nic nebude

  5. Simona píše:

    Potrebujem na to fritézu alebo to môžem robiť normálne v obyčajnom hrnci?

  6. Kuraciar z Tekova píše:

    Mmmmmm, takéto niečo som ešte nežral nikdy. Poviem starej nach to naklochní, lebo bude zle. Ozaj,nebudem z toľkého oleja grcať ?

Komentovať kika