Kuracie krídelka ala KFC
Tak toto je experiment môjho manžela. A podľa mňa prišiel, skúsil a zvíťazil :-D. Chuť je porovnateľná s originálom a za zlomok ceny. Takto sa dajú pripraviť aj dolné stehná alebo kuracie prsia. Samozrejme toto nie je moc zdravé a už vôbec nie na pravidelné stravovanie ale raz za čas šľak to traf!
Ingrediencie:
1kg Kuracie krídelka
400ml pochúťková smotana min. 16% ideálne 18%
Soľ
Čierne mleté korenie
Koreniace zmesi podľa chuti ( my sme použili zmes New York Remi )
Hladká múka a cornflakesy na obalovanie
Olej na fritovanie
Postup:
Samotne kuracie krídelka treba najskôr umyť osušiť a naporcovať.
Najskôr odstránime chvostík krídelka
a krídelko následne prerežeme v kĺbe.
Takto pripravené krídla dáme do misy
a pridáme smotanu, soľ, čierne mleté korenie, korenie podľa chuti. Nebojte sa dať trochu viac, smotana to cele dosť zjemní a potlačí samotnú chuť korenia.
Premiešame a dáme marinovať do chladničky. Ideálne aspoň 24 hodín ale postačia aj 2 hodinky. Čím dlhšie sa budú v smotane marinovať, tak tým budú jemnejšie a šťavnatejšie.
Keď už ideme vyprážať, nachystáme si na obaľovanie hladkú múku, ktorú ochutíme trochou soli a tak isto aj trochou korenia, ktoré sme použili pri marinovaní.
Cornflakesy rozdrvíme na jemnejšie a pridáme k múke.
Premiešame.
Krídelka rovno z marinády dávame do múky a obaľujeme. NEOTIERAŤ MARINÁDU!!!
Obalené vložíme do rozpáleného oleja. Potrebujeme väčšie množstvo, krídelka musia byť celkom ponorené. Teplota by mala dosahovať aspoň 180°C ak použijete fritézu. Pražíme cca 15 minút, do hneda.
Po vypražení poukladáme na savý papier. Podávať môžeme s rôznymi prílohami alebo dressingami.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Štrasne to je dobre podla vasho receptu, ovela lepsie akov kfc mnam strasne sme si pochutili vdaka za skveli recept.:D
New York Remi kde zozeniem toto korenie< dakujem
Asi len v predajni specializovanej na koreniny. My sme mali taku v tescu.
je to fakt vynikajuce odporucam :)
recept vyzera super.. ale teda… smazim a totalne sa „cesto“ odlepuje.. takze z obedu asi nic nebude
Potrebujem na to fritézu alebo to môžem robiť normálne v obyčajnom hrnci?
Kludne v hrnci :)
Mmmmmm, takéto niečo som ešte nežral nikdy. Poviem starej nach to naklochní, lebo bude zle. Ozaj,nebudem z toľkého oleja grcať ?