Varte zdravo, rýchlo a naozaj chutne!

Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie… Možno aj vy neustále premýšľate, čo zdravé budete variť, aby to netrvalo dlho.
Máme pre vás super tip – Zdravé rýchlovky ponúkajú 60 výživných receptov od odborníkov na zdravú stravu, a k tomu plno tipov a rád, ako sa lepšie stravovať.

Knihu napísalo 15 odborníkov na zdravú stravu zo Slovenskej a Českej republiky. Zostavila ju Jana Šimkovičová, ktorá má so zdravým stravovaním, aj cvičením bohaté skúsenosti.
Inšpirujte sa ich skúsenosťami a varte jednoducho, rýchlo a zdravo!


Reklama :

Suroviny na recepty v knihe sú bežne dostupné, takže sa nemusíte obávať, že niečo nezoženiete.
“Táto kniha je dôkaz, že zdravé jedlá môžu mať svoju fantáziu a chutiť výborne,“ povedala Zuzka Light, jedna z najväčších svetových fitnes tréneriek a autorka bestselleru Fit za 15 minút denne. „Skvelé je, že všetky recepty sú fit a výživné, navyše ich príprava trvá naozaj krátko. Odporúčam všetkým, ktorí chcú jesť zdravo a zároveň byť fit!“

Viac info nájdete na
www.fitnamotávka.sk

 „Aj ja sama som potrebovala knihu, kde budú naozaj rýchle recepty a jedlá budú tak rozmanité, aby spĺňali správne výživové kritériá,“ vysvetľuje Jana Šimkovičová. „Ja už mám všetky tie recepty vyskúšané a môžem vám povedať, že sa máte na čo tešiť. Zároveň som si vydýchla, pretože minimálne 60 dní nemusím vymýšľať, čo variťJ“.

Kniha Zdravé rýchlovky obsahuje množstvo inšpiratívnych receptov na obedy, večere, či zdravé jedlá do práce. Vyrieši váš problém s plánovaním zdravého varenia na najbližšie 2 mesiace. Recepty sú rôznych výživových smerov a obsahujú jedlá z mäsa, rýb, ryže, strukovín, cestovín, obilnín. Nechýbajú samozrejme ani sladké pochúťky.

Vyskúšajte recept z novinky Zdravé rýchlovky.

Ryžové rezance s arašidmi

„Ľahké a výživné jedlo, ktoré sme si doma neskutočne obľúbili,“ pochvaľuje si Janka Šimkovičová. „Jeho príprava je veľmi rýchla a chuť sezamového oleja, opraženej zeleniny a arašidov je famózna. Zaujímavými a chutnými receptami prispievajú aj foodblogeri na portáli www.cvicte.sk.“

Príprava receptu vám zaberie asi 20 minút a vzniknú 4 porcie.

SUROVINY
150 g ryžových rezancov
50 g nesolených arašidov
4 PL sezamového oleja
z pražených semiačok
2 PL kokosového oleja
3 PL sójovej omáčky shoya
4 ks mrkvy
4 vajcia
1 pór
½ ľadového šalátu

POSTUP

  • Najprv si namočíme rezance do studenej vody.
  • Na panvici si zohrejeme sezamový a kokosový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.
  • Začneme pražiť mrkvu, pór a ako posledný pridáme šalát. Každú surovinu osmažíme zhruba jednu minútu. Nakoniec pridáme arašidy a sójovú omáčku.
  • K zeleninovej zmesi pridáme scedené rezance (nemusíme ich variť) a všetko poriadne premiešame. Závisí to od toho, aké rezance si kúpite. Ak sú veľkosti XL, je potrebné podusiť ich dlhšie. Ak sú v klasickej veľkosti, stačí ich podusiť na panvici zhruba 1 minútu.
  • Na sezamovom oleji si urobíme omeletu z vajíčok. Nakrájame ju na tenké pásiky a pridáme k rezancom.

 




Tagy: , , , ,

Zanechať komentár