Syrová roláda

Toto je jeden s tých receptov, ktorý na internete nájdete v nespočetných variáciách. Čo sa plnky týka, popustite uzdu svojej fantázií, a prihoďte tam čo máte radi. Výsledok tak môže byť vždy iný ;)


Reklama :
Recepty a inšpirácie

 

Ingrediencie:

40dkg eidam 45%

 

15dkg šunka

 

125g čerstvé maslo

 

125g syrokrém

 

4 vajíčka

 

1 kápia

 

2PL horčica

 

( môžete pridať aj cibuľku, kyslé uhorky, … )

 

 

 

Postup:

Maslo, syrokrém a horčicu dáme do misy, a počkáme kým budú mať izbovú teplotu.

Kápiu si nakrájame na drobno

Eidam dáme do igelitového vrecka,

A vložíme na 15 minút do vriacej vody. Vrecko musí byť dobre utesnené.

Medzitým si dorobíme plnku. Obsah misy vyšľaháme ručným mixérom do peny, a pridáme nadrobno nasekané vajíčka.

Prešľaháme, a pridáme kápiu.

Premiešame, a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Po 15 minútach vyberieme sáčok so syrom z hrnca,

Vylejeme syr na studenou vodou potretú pracovnú plochu,

A rozvaľkáme

Približne do obdĺžnikového tvaru

Ja som mala šťastie na nie moc kvalitný syr, tak sa mi to trošičku trhalo

Na vyvaľkaný syr poukladáme šunku

Na šunku rovnomerne navŕšime plnku,

A rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Spodný okraj necháme trochu bez plnky,

Rolovaním sa plnka začne vytláčať smerom k nemu.

Stočená roláda.

Preložíme ju na alobal,

A dobre utesníme. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Podávame s pečivkom :)

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: ,

2 Reakcie k “Syrová roláda”

  1. bozena hovorí:

    Dnes som robila prvy krat syrovu roladu a ta plnka sa mi zdala nejaka riedka bojim sa či mi to dobre stuhne a bude sa dat krajat

    • kika hovorí:

      Fúúú! No ja som ju nemala riedku, ale je tam maslo, takže by mala bez problémov stuhnúť. Držím palce, a dajte vedieť ako to dopadlo! :)

Zanechať komentár