Syrová roláda
Toto je jeden s tých receptov, ktorý na internete nájdete v nespočetných variáciách. Čo sa plnky týka, popustite uzdu svojej fantázií, a prihoďte tam čo máte radi. Výsledok tak môže byť vždy iný ;)
Ingrediencie:
40dkg eidam 45%
15dkg šunka
125g čerstvé maslo
125g syrokrém
4 vajíčka
1 kápia
2PL horčica
( môžete pridať aj cibuľku, kyslé uhorky, … )
Postup:
Maslo, syrokrém a horčicu dáme do misy, a počkáme kým budú mať izbovú teplotu.
Kápiu si nakrájame na drobno
Eidam dáme do igelitového vrecka,
A vložíme na 15 minút do vriacej vody. Vrecko musí byť dobre utesnené.
Medzitým si dorobíme plnku. Obsah misy vyšľaháme ručným mixérom do peny, a pridáme nadrobno nasekané vajíčka.
Prešľaháme, a pridáme kápiu.
Premiešame, a dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Po 15 minútach vyberieme sáčok so syrom z hrnca,
Vylejeme syr na studenou vodou potretú pracovnú plochu,
A rozvaľkáme
Približne do obdĺžnikového tvaru
Ja som mala šťastie na nie moc kvalitný syr, tak sa mi to trošičku trhalo
Na vyvaľkaný syr poukladáme šunku
Na šunku rovnomerne navŕšime plnku,
A rovnomerne rozotrieme po celej ploche. Spodný okraj necháme trochu bez plnky,
Rolovaním sa plnka začne vytláčať smerom k nemu.
Stočená roláda.
Preložíme ju na alobal,
A dobre utesníme. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Podávame s pečivkom :)
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Dnes som robila prvy krat syrovu roladu a ta plnka sa mi zdala nejaka riedka bojim sa či mi to dobre stuhne a bude sa dat krajat
Fúúú! No ja som ju nemala riedku, ale je tam maslo, takže by mala bez problémov stuhnúť. Držím palce, a dajte vedieť ako to dopadlo! :)