Fašírky

Dnes niečo z mletého mäska. Je veľa spôsobov ako ich urobiť, a každý má svoj vlastný. Ja ich robím najčastejšie takto. Ale fantázií sa medze nekladú. Môžete použiť rôzne druhy korenín, rôzne druhy mäsa, rôzne druhy príloh. Toto kludne považujte za základný recept, od ktorého sa dá odraziť. Ja časom určite ešte pridám iné úpravy mletého mäsa.

recept na fasirky 15 300x225 Fašírky


Reklama :

 

Ingrediencie:

recept na fasirky 1 300x225 Fašírky

1kg mletého mäsa ( vhodné je bravčové a hovädzie 1:1, a určite je dobré keď je prerastené tukom )

2 krajce staršieho chleba

1dcl mlieka

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľa

2 vajcia

Soľ

Čierne mleté korenie

Majoránka

Strúhanka na obaľovanie

Tuk na vyprážanie

 

Postup:

recept na fasirky 2 300x225 Fašírky

Starší chleba nakrájame na kocky,

recept na fasirky 3 300x225 Fašírky

Dáme do misky, a zalejeme mliekom. Necháme napučať.

recept na fasirky 4 300x225 Fašírky

Nakrájame cibuľku na jemno,

recept na fasirky 5 300x225 Fašírky

A aj s prelisovaným cesnakom pridáme k mletému mäsu. Ešte sa vrátim k tomu mäsu. V žiadnom prípade nekupujte už pomleté mäso. Ja si mäso meliem doma. Ako som už písala v úvode, je lepšie mäso dobre prerastené tukom. Ja som použila bravčové stehno a keďže bolo plané, pomlela som k nemu kúsok bôčika. Tuk v mäse nespôsobí to že bude neprimerane mastné, práve naopak. Tuk sa vypečie, a dá mäsu dobrú chuť a šťavnatosť.

recept na fasirky 6 300x225 Fašírky

Ďalej pridáme vajcia, čierne mleté korenie, soľ, a majoránku.

recept na fasirky 7 300x225 Fašírky

Chleba vyžmýkame z mlieka, a pridáme k mäsu.

recept na fasirky 8 300x225 Fašírky

Dobre prepracujeme celú hmotu, a necháme chvíľu postáť. Ideálne cez noc, ale nič sa nestane, keď začnete robiť fašírky hneď.

recept na fasirky 9 300x225 Fašírky

Rozohrejeme si na panvici tuk. Ja som použila bravčovú masť. Na čo sa tu budeme hrať, toto nie je racio strava :)

recept na fasirky 10 300x225 Fašírky

Mokrými rukami tvarujeme fašírky. Mne s tohto množstva vyjde 16 ks, ale záleží od veľkosti.

recept na fasirky 11 300x225 Fašírky

Guľky obalíme v strúhanke, a trochu ju roztlačíme.

recept na fasirky 12 300x225 Fašírky

Smažíme  z oboch strán,

recept na fasirky 13 300x225 Fašírky

Do zlatova.

recept na fasirky 14 300x225 Fašírky

Podávame s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zemiakovým šalátom, alebo aj so zemiakmi na kyslo ako my :)

 

recept na fasirky 15 300x225 Fašírky

 

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 




Tagy: , ,

9 Reakcie k “Fašírky”

  1. Zemiaky na kyslo hovorí:

    [...] môžeme s fašírkou, volským okom, uvarenym vajíčkom, párkom, opečenou [...]

  2. Darina hovorí:

    My to budeme jesť s chlebíkom a uhorkou!

  3. Klára hovorí:

    Fašírky boli výborné. Celej rodine chutili. Urobila som 2 dávky. Polovicu som vysmažila z oboch stán podľa receptu. Druhú polovicu som dala do vymasteného a strúhankou posypaného pekáča 1 hodinu piecť do ružova(200 stupňov Celzia). Na večeru som servírovala s chebom a francúzkou horčicou.

  4. jan kaminski hovorí:

    presne toto som hladal dakujem hehe tesim sa velmi

  5. marek hovorí:

    dakujem za fajn receptik – este som to nerobil. tak sa tesim…
    mäso nebudem mliet na mlynceku ale robotom.
    púridam aj olivovy olej, oregano, rozmarin, bazalku.

  6. erika hovorí:

    super receprík, takýto recept som hľadala, presne ako robí moja mama :)

  7. Rachmaninoff hovorí:

    hmmm, už viem, čo bude v sobotu na obed :))Díky za recept

  8. Makelele hovorí:

    dík za recept, akurát ich ponáram do paradajkovej kapusty, sliny mi tečú prúdom ;)

  9. schpako hovorí:

    Pochúťka nad pochúťky. Dnes som si toto sám robil a je to bašta. Odporúčam

Zanechať komentár