Fašírky

Dnes niečo z mletého mäska. Je veľa spôsobov ako ich urobiť, a každý má svoj vlastný. Ja ich robím najčastejšie takto. Ale fantázií sa medze nekladú. Môžete použiť rôzne druhy korenín, rôzne druhy mäsa, rôzne druhy príloh. Toto kludne považujte za základný recept, od ktorého sa dá odraziť. Ja časom určite ešte pridám iné úpravy mletého mäsa.


 

Ingrediencie:

1kg mletého mäsa ( vhodné je bravčové a hovädzie 1:1, a určite je dobré keď je prerastené tukom )

2 krajce staršieho chleba

1dcl mlieka

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľa

2 vajcia

Soľ

Čierne mleté korenie

Majoránka

Strúhanka na obaľovanie

Tuk na vyprážanie

 

Postup:

Starší chleba nakrájame na kocky,

Dáme do misky, a zalejeme mliekom. Necháme napučať.

Nakrájame cibuľku na jemno,

A aj s prelisovaným cesnakom pridáme k mletému mäsu. Ešte sa vrátim k tomu mäsu. V žiadnom prípade nekupujte už pomleté mäso. Ja si mäso meliem doma. Ako som už písala v úvode, je lepšie mäso dobre prerastené tukom. Ja som použila bravčové stehno a keďže bolo plané, pomlela som k nemu kúsok bôčika. Tuk v mäse nespôsobí to že bude neprimerane mastné, práve naopak. Tuk sa vypečie, a dá mäsu dobrú chuť a šťavnatosť.

Ďalej pridáme vajcia, čierne mleté korenie, soľ, a majoránku.

Chleba vyžmýkame z mlieka, a pridáme k mäsu.

Dobre prepracujeme celú hmotu, a necháme chvíľu postáť. Ideálne cez noc, ale nič sa nestane, keď začnete robiť fašírky hneď.

Rozohrejeme si na panvici tuk. Ja som použila bravčovú masť. Na čo sa tu budeme hrať, toto nie je racio strava :)

Mokrými rukami tvarujeme fašírky. Mne s tohto množstva vyjde 16 ks, ale záleží od veľkosti.

Guľky obalíme v strúhanke, a trochu ju roztlačíme.

Smažíme  z oboch strán,

Do zlatova.

Podávame s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zemiakovým šalátom, alebo aj so zemiakmi na kyslo ako my :)

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 



Tagy: , ,

11 komentárov k “Fašírky”

  1. […] môžeme s fašírkou, volským okom, uvarenym vajíčkom, párkom, opečenou […]

  2. Darina píše:

    My to budeme jesť s chlebíkom a uhorkou!

  3. Klára píše:

    Fašírky boli výborné. Celej rodine chutili. Urobila som 2 dávky. Polovicu som vysmažila z oboch stán podľa receptu. Druhú polovicu som dala do vymasteného a strúhankou posypaného pekáča 1 hodinu piecť do ružova(200 stupňov Celzia). Na večeru som servírovala s chebom a francúzkou horčicou.

  4. jan kaminski píše:

    presne toto som hladal dakujem hehe tesim sa velmi

  5. marek píše:

    dakujem za fajn receptik – este som to nerobil. tak sa tesim…
    mäso nebudem mliet na mlynceku ale robotom.
    púridam aj olivovy olej, oregano, rozmarin, bazalku.

  6. erika píše:

    super receprík, takýto recept som hľadala, presne ako robí moja mama :)

  7. Rachmaninoff píše:

    hmmm, už viem, čo bude v sobotu na obed :))Díky za recept

  8. Makelele píše:

    dík za recept, akurát ich ponáram do paradajkovej kapusty, sliny mi tečú prúdom ;)

  9. schpako píše:

    Pochúťka nad pochúťky. Dnes som si toto sám robil a je to bašta. Odporúčam

  10. Petr píše:

    si jednička to to sa mi pači fakt chutne milujem faširku dakujem

  11. tina píše:

    Vynikajuci recept, este lepsie fasirky

Zanechať komentár