Bravčové závitky s kyslou kapustou

Tento recept je jeden s tých, ktorý vznikol zúfalým pohľadom do chladničky, keď človek nevie čo má uvariť. Myslím, že podobných variácií nájdete na internete kvantum, ale každopádne toto je moja verzia  a veľmi chutná ;)


Reklama :
Trblietka.sk - Sperky pre Vas

Ingrediencie:

cca 1kg bravčového stehna – 8 rezňov ( môžete použiť aj iný druh bravčového mäsa )

100g údenej slaninky

3 stredné cibule

500g kyslej kapusty

8 väčších zemiakov

Celá rasca

Červená mletá paprika sladká

Soľ

Olej

Voda alebo vývar

 

 

Postup:

Slaninku nakrájame na kocky,

Cibuľku na jemno.

Na troche oleja dáme vyškvariť slaninku.

Keď je slanina jemne zlatavá, pridáme cibuľu.

Keď začne karamelizovať cibuľa,

Pridáme kapustu. Pokiaľ je moc kyslá, prepláchneme ju vodou predtým ako ju pridáme k slanine a cibuľke.

Kapustu dusíme do mäkka, cca 15 minút.

Medzičasom si narežeme rezne,

posolíme a naklepeme na tenko, aby sa nám dobre robili závitky.

Na mäso dáme asi hrsť dusenej kapusty

a zatočíme. Môžete si pomôcť aj špáradlom, ja som to tento raz zvládla aj bez neho ;)

Takto zavinieme všetky rezne

a dáme ich na panvicu s trochou oleja zatiahnuť so všetkých strán. Pokiaľ ste nepoužili špáradlo tak ako ja,  závitky položte na panvicu spojom nadol! Ten sa zatiahne ako prvý a pri ďalšom otáčaní, sa už nerozpadne.

Závitky z panvice poukladáme na pekáč.

Ostal nám výpek, ktorý ešte použijeme.

Ja som mala po ruke čerstvý vývar, tak som použila ten miesto vody.

Takže na panvicu k výpeku nalejeme asi 2 dcl vody alebo vývaru

a prelejeme tým mäso v pekáči.

Za normálnych okolností takto pripravené závitky zakryjeme a dáme piecť do rúry. Mne sa ale nechcelo riešiť samostatne prílohu, takže na vrch som vysypala očistené a pokrájané zemiaky, ktoré som posypala kmínom a mletou sladkou paprikou

A ešte som pridala nakrájanú cibuľu.

Pečieme zakryté na 200°C 40 minút. Takto to vyzerá po odokrytí.

Ja som to dala ešte odokryté zapiecť na pár minút. No dobre :) zabudla som na to, takže cibuľka mi prihorela :D

Tip na servírovanie: výborne to chutí aj ozdobené pochúťkovou smotanou ;)

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

Zanechať komentár