Žĺtkové rezy

Sladká pochúťka s orechovým cestom a žĺtkovou polevou.


 

Žĺtkové rezy

 

Ingrediencie:

 

250g mletých orechov

250g práškového cukru

160g hladkej múky

1 heru

5 bielkov

 

Poleva:

5 žĺtkov

200g práškového cukru

1 vanilkový cukor

 

Postup:

 

Bielky si vyšľaháme do tuha.

 

Heru a cukor vyšľaháme do penista,

 

Pridáme mleté orechy, a opäť vyšľaháme.

 

Pridáme múku a zasa vyšľaháme, pokiaľ sa nám masa dôkladne nespojí.

 

Postupne pridávame sneh z bielkov.

 

Postupujeme jemne, aby sme „nevymlatili“ z bielkov všetok vzduch.

 

Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech. Pečieme na 200°C 15 minút.

 

Kým sa pečie koláč, tak si vyšľaháme polevu zo žĺtkov, práškového a vanilkového cukru. Ja používam domáci, ale postačí aj kupovaný. Šľaháme aspoň 5 minút na vysokých otáčkach.

 

Polevu vylejeme ešte na horúci koláč.

 

Pokiaľ možno rovnomerne rozotrieme, a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč nakrájame horúcim nožom (ja ho máčam v horúcej vode), aby nám nepopraskala stuhnutá poleva. Toto je fáza, ktorá sa mne nikdy nepodarí, a je to aj vidno na fotkách :D Takže držím palce!

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)


Tagy: ,

9 komentárov k “Žĺtkové rezy”

  1. Zdenka píše:

    Dobry den, vyborny kolac len my doma nejeme surove vajicka :( skoda ze poleva sa robi zo surovych zltkov ..

  2. receptiky.sk píše:

    Dobrí deň Zdenka :)
    My máme domáce vajíčka, takže si ich s času na čas doprajeme aj takto ;) Ale určite sa dá použiť aj iná poleva na báze cukru. Kludne vyskúšajte aj inú polevu, a môžete nám dať info ako to dopadlo, a akú ste použila, tiež rada vyskúšam! :)

  3. Erika píše:

    Jeeej, tak toto je moja oblunena torticka, ktorú robím uz vyše 17 rokov a ďakujem zan Ludke zo Svermy z Demänovskej Doliny. :-)))

  4. Anabela píše:

    Dobry den, tieto zltkove rezy mam velmi rada, robi ich moja svokruska a su vyborne. Rada by som ich vyskusala aj ja, len mam otazku, nechyba Vam v recepte PDP? Alebo to tak ma byt?

  5. Tatiana píše:

    Dnes ich idem vyskusat,uz sa na ne chystam cely tyzden. :-)

  6. Milan píše:

    Co je to PDP?

  7. Lída píše:

    Já ho taky dělám a dávám to vždycky na chvilku ještě dopéct i s těmi žloutky na malou teplotu a nic se nám nestalo

Zanechať komentár


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/9/6/96d795ef-8489-45c4-b9a1-15d7e389f828/receptiky.sk/web/wp-content/themes/Delicious_Foods/comments.php on line 65