Vyprážaný syr

Recept na klasický vyprážaný syr s hranolkami.




Ingrediencie:

1,5 cm hrubé plátky eidamu

Na trojobal: hladká múka, vajcia, mlieko, soľ, strúhanka

Olej na vyprážanie

 

Postup:

Nachystáme si suroviny na trojobal. Do jedného taniera dáme múku, do druhého vajcia, soľ, a trošku mlieka, a do tretieho strúhanku.

 

Syr obalíme najskôr v múke,

 

Následne vo vajíčku,

 

Potom v strúhanke,

 

Opäť vo vajíčku,

 

A zasa v strúhanke. Pri obaľovaní v strúhanke dbáme na dôkladné obalenie hlavne rohov, aby nám syr nevytiekol.

 

Obalený syr vypražíme, a ako vidno, ja som pri obalovaní dôkladná nebola, lebo mi trošku vytiekol :)

 

Podávame so zemiakovými hranolkami, alebo inak upravenými zemiakmi, tatarskou omáčkou, alebo kečupom.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy: , , , ,

2 komentáre k “Vyprážaný syr”

  1. tira4 píše:

    ak dáš syr po obalení do mrazničky na 5 minút a vyprážaš v horúcom oleji nevytečie !!! mám to vyskúšané :-)

  2. daniel píše:

    dobrý recept je to fajn…

Komentovať daniel