Vyprážaná cukina – cuketa
03
augJedlo ktoré máme veľmi radi.
Vyprážaná cukina – cuketa
Ingrediencie:
Cukina
Vajcia
Mlieko
Hladká múka
Olej
Strúhanka
Soľ
Postup:
Cukinu si ošúpeme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vyrežeme jadrinec, a viac posolíme, aby sa z nej vytiahlo čo najviac tekutiny. Nemusíte sa báť, že bude slaná.
Nachystáme si trojobal. Na jeden tanier hladká múka, na druhý tanier vajcia, soľ a trochu mlieka, na tretí tanier (misku) strúhanku.
Pred obalovaním cukinu osušíme utierkou, a obalíme v hladkej múke, vo vajci, a napokon v strúhanke.
Obalenú cukinu vypražíme na väčšom množstve oleja do zlatova.
Podávame s varenými zemiakmi, a v našom prípade aj uhorkovým šalátom. :)
DOBRÚ CHUŤ :)