Vyprážaná cukina – cuketa

Jedlo ktoré máme veľmi radi.


 

Vyprážaná cukina – cuketa

 

Ingrediencie:

Cukina

Vajcia

Mlieko

Hladká múka

Olej

Strúhanka

Soľ

 

Postup:

Cukinu si ošúpeme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vyrežeme jadrinec, a viac posolíme, aby sa z nej vytiahlo čo najviac tekutiny. Nemusíte sa báť, že bude slaná.

 

Nachystáme si trojobal. Na jeden tanier hladká múka, na druhý tanier vajcia, soľ a trochu mlieka, na tretí tanier (misku) strúhanku.

 

Pred obalovaním cukinu osušíme utierkou, a obalíme v hladkej múke, vo vajci, a napokon v strúhanke.

 

Obalenú cukinu vypražíme na väčšom množstve oleja do zlatova.

 

Podávame s varenými zemiakmi, a v našom prípade aj uhorkovým šalátom. :)

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy: , ,

Zanechať komentár