Tvarohové rezy

Jeden z babičkinej kuchárky :). Tento koláč patrí do našej TOP 10. Je veľmi lahodný, skvelo chutí, skrátka je dokonalý! Aj keď je jednoduchý, urobí parádu aj na okázalejšie príležitosti. A kto miluje tvaroh tak ako moja rodina, tak nepotrebuje viac k tomu komentovať :D


 

Ingrediencie:

Cesto:

200g polohrubej múky

100g hery

200g vlašských orechov

200g práškového cukru

1 vajce

½ bal. prášku do pečiva

 

Plnka:

1kg tvarohu

150g práškového cukru

1 vanilkový cukor

4 žĺtky

150g hery

Kôra s celého citrónu

 

Pena:

4 bielky

100g práškového cukru

 

 

Postup:

Orechy si buď pomelieme a pokračujeme ručným miesením alebo si zjednodušíme život a dáme všetko do mixéru :)

Takže ja som vytiahla mixér. Orechy som nesekala moc najemno, pretože budeme ešte mixovať.

K posekaným orechom dáme všetky ostatné ingrediencie na cesto

A krátko premixujeme.

Cesto presypeme na vymastený plech

A pokiaľ možno rovnomerne roztlačíme rukou po celej ploche.

Všetky prísady na plnku si dáme do misky, heru ale predom rozpustite.

Dobre všetko premiešame a kto má rád, môže pridať aj sušené hrozienka ;)

Plnku preložíme na plech s cestom, a dáme piecť na 180°C teplovzdušne na 30 minút.

Medzičasom si pripravíme penu. Do mixéra so šľahacím nadstavcom dáme bielka  a krátko prešľaháme.

Naozaj krátko asi len minútu a prisypeme cukor.

Potom už šľaháme do hladkej lesklej pevnej peny.

Po polhodine vytiahneme koláč z rúry, potrieme rovnomerne penou a pečieme ešte 20 minút.

Takto má pena vyzerať, keď je upečená. Už len nechať vychladnúť a môže sa papať :)

 

Dobrú chuť ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku


Tagy: , ,

2 komentáre k “Tvarohové rezy”

  1. martina píše:

    takyto podobny recept som videla tu

    http://recepty.pozri.sk/recept-tvarohovy-kolac-hrncekovy-403

  2. iarmila píše:

    Tvarohové rezy

Zanechať komentár


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/9/6/96d795ef-8489-45c4-b9a1-15d7e389f828/receptiky.sk/web/wp-content/themes/Delicious_Foods/comments.php on line 65