Španielsky vtáčik
Také niečo tradičné :). Je viac než isté, Španieli s týmto jedlom nemajú nič spoločné. Každopádne je to chutné jedlo, ktoré mne nikdy nezovšednie.
Ingrediencie:
1kg hovädzieho zadného (8 rezňov)
2 vajcia uvarené na tvrdo
2 kyslé uhorky
Cca 10 dkg slaniny údenej prerastenej
Cibuľa
Horčica
Olej
Soľ
Čierne mleté korenie
Červená mletá paprika sladká
Postup:
Mäso nakrájame na plátky a naklepeme na tenko, osolíme a okoreníme.
Každý jeden natrieme horčicou.
Vajíčka nakrájame na štvrťky, tak isto uhorky, a slaninu na hranolky.
Cibuľu do základu nakrájame na jemno.
Začíname baliť vtáčikov. Na horčicou potreté mäso dáme 1kus uhorky, 1 kus slaniny a 1kus vajíčka.
Boky preložíme,
A začneme rolovať.
Rolujeme napevno.
Vtáčikov môžeme spevniť motúzom alebo špáradlom.
Do hrnca, ja ich robím v tlakovom hrnci, si dáme olej a z prudka orestujeme aby sa mäso zatiahlo.
Restujeme z oboch strán.
Zatiahnuté mäso vytiahneme
a vo výpeku spravíme základ tak, že pridáme cibuľu a zarestujeme do zlatova.
Zaprášime červenou mletou sladkou paprikou a ihneď podlejeme trochou vody aby paprika nezhorkla.
Vložíme vtáčiky
a dolejeme vodu tak, aby boli ponorene a osolíme jemne.
Dusíme do mäkka, v kuchte takých 30 minút. Ak chcete, tak omáčku si dohustite podľa seba, ja nechávam len trochu vyredukovať.
Ja podávam s hráškovou ryžou.
DOBRU CHUŤ ;)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
