Sedliacke fondue
Veľmi rýchle a chutne vypadajúce jedlo od našej facebook fanúšičky.
Ingrediencie:
2kyslé smotany
2-3 syry v črievku
mladá cibuľka
4 stredne veľké žemle
vegeta, čierne mleté korenie kto chce.
1paprika ľubovolnej farby
slaninka podľa toho kto má koľko rád
Postup :
Smotanu vymiešame zo syrmi a vegetou. Slaninku nakrájame na malé kúsky a dáme spražiť. Keď cibuľku a papriku nakrájame nadrobno a pridáme k smotane a syru. Po vychladnutí pridáme aj slaninku bez výpeku.
Žemle rozrežeme, vyberieme vnútro a potrieme zvonka aj z vnútra výpekom.
Trúbu predhrejeme na 200 stupňov. Žemle naplníme pripravenou zmesou a dáme na plech .Zatiaľ len bez vrchu a striedky, aby sa nám zbytočne neškvarili pridáme cca po 5 minútach. A pečieme ešte aspoň 5-10 minút
Podávame teplé a postupne si ulamujeme zo žemličiek a používame na miesto lyžičiek
Dobrú chuť :)
Autor : Martina Rojková
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
EDIT: Tu sú naše sedliacke fondue ktoré sme robily podľa tohto receptu .

Toto jedlo poznám, mama to robievala na párty. Ale ten tavený syr…totiž, mne strašne nechutí, je príliš sýty a vôbec, ak je nekvalitný (čo väčšinou aj je) tak zopsuje celé jedlo- ja by som ho nahradila normálnym syrom, bárs aj tehlou (30% max, nech to nie je samý tuk) alebo ementálom, kto na to má, nech použije gruyére či bryndzu. Ale tavený syr by mali zakázať. Spolu s vegetou, syr je slaný dosť.
Ale inak fajin :-D
s tou vegetou s tebou suhlasim, najviac ma dozerie ked ludia pridavaju do zeleninovej polievky vegetu co by mala byt vlastne susena zelenina :)
syr tereba zamenit za bryndzu a zemle za obrovsky boxnik chleba a mate fondue jaxvina pre celu rodinu :) A s bryndzou to je teda ina pecka :devil:
Toto jedlo poznám, mama to robievala na párty. Ale ten tavený syr…totiž, mne strašne nechutí, je príliš sýty a vôbec, ak je nekvalitný (čo väčšinou aj je) tak zopsuje celé jedlo- ja by som ho nahradila normálnym syrom, bárs aj tehlou (30% max, nech to nie je samý tuk) alebo ementálom, kto na to má, nech použije gruyére či bryndzu. Ale tavený syr by mali zakázať. Spolu s vegetou, syr je slaný dosť.
Ale inak fajin :-D
+1