Plnené zemiaky
Jeden z mojich vydarených experimentov :). Receptov na plnené zemiaky mám veľa, ale toto je jeden z tých, ktorý vznikne keď sme hladný, a v chladničke nič moc nie je :). Ja som mala uvarené zemiaky v chladničke z predchádzajúceho dňa, takže celá príprava mi zabrala asi 15 min. Sú výborné aj ako nevšedná príloha k mäsovým pokrmom, ale postačia aj ako hlavný chod ;)
Ingrediencie:
6 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov
20 dkg eidamu
33% smotana na šľahanie
Pochúťková smotana aspoň 14%
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
Soľ
Čierne mleté korenie
olej
Postup:
Zemiaky prepolíme opatrne vydlabeme lyžičkou, ale nešúpeme ich, lebo by sa rozpadli. Ja nechávam tak centimeter veľkú vrstvu zemiaku, ale to je všetko o tom, ako sa Vám to bude dariť. Vydlabané zemiaky poukladáme na olejom potretý pekáč.
Vydlabané kúsky zemiakov dáme do misky, a pretlačíme k ním cesnak.
Popučíme vidličkou, posolíme, okoreníme podľa chuti, a pridáme vajce.
Vyšľaháme vidličkou.
Pridáme 2/3 nastrúhaného eidamu, a znova premiešame.
Masa s eidamom dosť zhustne, takže ju nariedime smotanou na šľahanie. Masa nemá byť moc hustá, ale nemá sa ani liať. Zhruba ako zemiakové pyré.
Masou naplníme zemiaky, a nebojte sa dať aj kopcom. Naplnené zemiaky posypeme zvyšným syrom, a dáme zapiecť.
Pečieme na 220°C cca 25 min, treba kontrolovať. Keď syr na vrchu zozlátne, tak je hotovo.
Podávame samotné poliate kyslou smotanou, do ktorej môžete nasekať napr. pažítku. Zemiaky sa hodia aj k mäsku ako nevšedná príloha.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Tak toto musím vyskúšať, je to rýchle a také recepty mám rada! Ďakujem za tip.
tak toto vyskušam aj ja vypada to byt velmi dobre
Perfektné, práve som to vyskúšala a je to naozaj veľmi jednoduché a chutné :)
Je to výborná mňamka už ich robievam dlho.Ďakujem za recept :)