Morčacie závitky so sušenou slivkou a slaninkou
Tento recept je zmes asi piatich ďalších, a toho čo som našla v chladničke :). Skrátka všetko sa mi zdalo dosť nudné, takže som skúsila malý experiment. Vyšlo to! :) Pokiaľ máte radi kombináciu slanej a sladkej chute, tento recept Vás osloví. Prílohu kludne zvoľte inú, ale podľa mňa je to takto dokonalé ;)
Ingrediencie:
Cca 700g morčacích pŕs ( 8 rezňov )
8 plátkov prerastenej slaniny alebo schwarzwaldskej šunky
16ks sušených sliviek
Syr balkánskeho typu
200ml 33% šľahačky
Olej
Soľ
Čierne mleté korenie
Mletá červená paprika sladká
Príloha: hrášková ryža ( 500g ryža, 750ml vriaca voda, 2 hrste mrazeného hrášku, olej, soľ )
Postup:
Morčacie mäso si nakrájame na rezne a naklepeme.
Následne ich posolíme, okoreníme, poprášime paprikou,
Položíme na ne kúsok syra, a 1-2 slivky. Ja som použila domáci čerstvý syr. Veľmi sa podobá tomu balkánskemu.
Zatočíme, a zavinieme do slaninky, alebo schwarzwaldskej šunky. Môžete si pomôcť aj špáradlom.
Hotové závitky sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán.
Keď je mäso zatiahnuté, podlejeme pohárom vody (max. 2dcl),
a prilejeme šľahačku. Takto pripravené mäso dáme piecť do rúry na 200°C na 20 minút.
Ja som ako prílohu zvolila hráškovú ryžu. Keďže príprava ryže je trochu umenie, tak sa podelím o svoj super jednoduchý a spoľahlivý recept. Na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku,
Pridáme ryžu. Ja osobne sa s umývaním neobťažujem, tuto to nie je vôbec treba ;).
Ryžu krátko restujeme.
Prisypeme 2 hrste mrazeného hrášku,
Premiešame,
Zalejeme vriacou vodou ( 1,5 násobok váhy ryže ) a osolíme.
Pečieme v rúre pri 180°C 20 minúť. Výsledok je dokonalý. Ryža je krásne sypká a nadýchaná :).
Takto vyzerajú hotové závytky.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

Pácia sa mi vase recepty