Medový marcipán
Medový marcipán je veľmi dobrá vec na poťahovanie narodeninovych, meninových alebo iných tôrt. Samozrejme dá sa kúpiť aj v obchode ale prečo si ju radšej nespraviť skoro zadarmo doma? :)
Potrebujeme:
250g práškového cukru
125g sušeného mlieka
1PL medu
cca 3 PL vody
Postup :
Cukor a mlieko preosejeme
Pridáme med a vodu. Z formujeme do marcipánovej hmoty. Môžeme pridať aj mandľovú esenciu.
Ak je cesto moc lepkavé pridáme mlieko alebo cukor a ak naopak, tak pridáme vodu. (Ja si len máčam ruku trocha). Tento recept som našla dakde na nete a skúsila už pár krát a naozaj vďaka medu je pružné a dobre tvarovacie.
Fantázii sa medze nekladú a je už na Vás čo z tejto poťahovacej hmoty vytvoríte. Samozrejme s Vašimi dielami sa môžete pochváliť na našej Facebook stránke alebo tu v komentároch.
Autor : Martina Rojková
Dobrú chuť ;)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Chcela by som sa spytat na aku velku tortu vyjde hmota z tohto mnoznstva surovin? dakujem
Jasom to robila z polovičnej dávky ale asi tak na klasický plech. Teraz sme robil takú 30 na 40 a bolo to v pohode. No a u nás sa z neho odjedá postupne počas pracovania. :-))))