Marinovaný losos
Minutkové jedlo, ktoré je hotové za pár minutiek a chutná skvele.
Marinovaný losos
Suroviny:
½ kg losos filet
1 dcl olej
2KL horčica plnotučná
2KL kečup
½ KL čierne mleté korenie
½ KL mleté chilli
1KL červená mletá paprika – sladká
1KL soľ
2-3 strúčiky cestku
(KL – kávová lyžička :) )
Filety lososa, umyjeme, osušíme a nakrájame na steaky široké 4-5 cm.
S ostatných ingrediencií pripravíme marinádu.
Steaky z lososa natrieme mašlovačkou zo všetkých strán, a necháme v chlade postáť aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.
Namarinovaného lososa opečieme na panvici bez oleja (je ho dosť v marináde), približne po 2 min z každej strany.
Ale záleží aj od hrúbky steaku. Dlhšie ako 3 min by som ho neopekala, bol by vysušený.
Na hotového lososa položíme hoblinku čerstvého masla, bude ešte šťavnatější a pokvapkáme citrónom. Ja som ho podávala so zemákovým piré a majonézou, ale výborný je aj s opekanými zemiakmi alebo ako letná alternativa s čerstvým zeleninovým šalátom.
DOBRÚ CHUŤ :)