Kuracie prsia so špenátom
No! Dnes na tému špenát! :) U nás to bola dlho nepoužívaná ingrediencia, ale zistila som, že to len tetušky v školskej a nemocničnej jedálni dostali za úlohu špenát zdiskreditovať! :) Takže som sa naučila špenátik pripraviť tak, aby nám chutil. Tento recept vznikol tak, že som vymýšľala čo uvariť našej ročnej dcérke, a tak mi to zachutilo, že som to uvarila aj pre nás :). A ubezpečujem Vás, chutí to podstatne lepšie ako to vyzerá! :D
Ingrediencie:
1 kg kuracích pŕs
250 g listového špenátu (lepší by bol čerstvý, ale použiteľný je aj mrazený)
Olej
Cesnak
Soľ
rasca
Postup:
Na troške oleja dáme na kúsky nakrájaný cesnak. Tak 2-3 strúčiky, záleží na tom, ako ho máte radi. Nedoporučujem ho lisovať, pretože sa vie rýchlo spáliť.
Keď cesnačik trochu osmažíme, pridáme nakrájané kuracie prsia, a zarestujeme.
Pridáme trochu rasce,
Keď sa mäso zatiahne, pridáme špenát.
Podlejeme trochou vody, a osolíme. Len tak, aby bolo ponorené mäsko.
Keď je mäso mäkké, tak omáčku môžeme jemne zahustiť, buď škrobom, alebo zátrepkou z múky.
Ešte trochu prevaríme, a hotovo :)
Podávame so zemiakovou kašou.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku