Kuracie prsia na pare so šampiňónmi, zemiakmi a syrom

Recept ktorý varíme počas našej diéty, je to rýchle, chutné a zdravé.


 

Rozpis na 4 porcie.

1 hotová porcia:  100g zemiaky, 50g šampiňóny, 120g kuracie prsia, 25g(plátok) eidam 30%

(Môžete doplniť 50g čerstvej miešanej zeleniny.)

Energetická hodnota 1 porcie:

KCAL: 367,8

Tuky: 8g

Bielkoviny: 42,7g

Sacharidy: 16,6g

 

Ingrediencie:

4x 150g kuracie prsia

400g očistených zemiakov

250g očistených šampiňónov

100g eidam 30% (4 plátky)

Čierne mleté korenie

Červená paprika sladká

Rasca celá

soľ

 

Celý tento recept je na pare. Ja som si požičala takýto parní hrniec, ktorý mi dosť uľahčuje život, keďže v ňom pripravím kompletné menu za 25 minút. Do spodnej nádoby som vložila osolené a okorenené kuracie steaky,

Zemiaky som si nakrájala na mesiačiky, osolila a orascovala v miske zvlášť,

A potom presypala so strednej nádoby, ktorú so položila na tú s kuraťom.

Do najvrchnejšej nádoby som dala na štvrťky nakrájané šampiňóny, ktoré som len osolila.

Zapla som parní hrniec, a za 25 minúť bol obed hotový. Výhodou varenia v pare nie je len úspora tukov, ale hlavne jedlo si uchováva svoje živiny, ktoré sa obyčajne vyvaria vo vode. A ak si myslíte, že kuracie prsia musia byť suché ako podošva, tak nie sú. Práve naopak, sú veľmi šťavnaté.

Takto vyzerá hotová porcia. Ja ten syr nechám na mäse roztopiť v mikrovlnke, alebo pod grilom.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ako schudnúť a zhodit prebytočné kilá? Aj tento recept patri k našej redukčnej diéte

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , , ,

Zanechať komentár