Kuracie prsia na pare so šampiňónmi, zemiakmi a syrom
Recept ktorý varíme počas našej diéty, je to rýchle, chutné a zdravé.
Rozpis na 4 porcie.
1 hotová porcia: 100g zemiaky, 50g šampiňóny, 120g kuracie prsia, 25g(plátok) eidam 30%
(Môžete doplniť 50g čerstvej miešanej zeleniny.)
Energetická hodnota 1 porcie:
KCAL: 367,8
Tuky: 8g
Bielkoviny: 42,7g
Sacharidy: 16,6g
Ingrediencie:
4x 150g kuracie prsia
400g očistených zemiakov
250g očistených šampiňónov
100g eidam 30% (4 plátky)
Čierne mleté korenie
Červená paprika sladká
Rasca celá
soľ
Celý tento recept je na pare. Ja som si požičala takýto parní hrniec, ktorý mi dosť uľahčuje život, keďže v ňom pripravím kompletné menu za 25 minút. Do spodnej nádoby som vložila osolené a okorenené kuracie steaky,
Zemiaky som si nakrájala na mesiačiky, osolila a orascovala v miske zvlášť,
A potom presypala so strednej nádoby, ktorú so položila na tú s kuraťom.
Do najvrchnejšej nádoby som dala na štvrťky nakrájané šampiňóny, ktoré som len osolila.
Zapla som parní hrniec, a za 25 minúť bol obed hotový. Výhodou varenia v pare nie je len úspora tukov, ale hlavne jedlo si uchováva svoje živiny, ktoré sa obyčajne vyvaria vo vode. A ak si myslíte, že kuracie prsia musia byť suché ako podošva, tak nie sú. Práve naopak, sú veľmi šťavnaté.
Takto vyzerá hotová porcia. Ja ten syr nechám na mäse roztopiť v mikrovlnke, alebo pod grilom.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ako schudnúť a zhodit prebytočné kilá? Aj tento recept patri k našej redukčnej diéte
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku