Kuracie Kari

Chutné kuracie Kari


Doba prípravy: 20 min

Doba varenia: 25 min

Potrebujeme:

Cca 1kg kuracích pŕs

250g šampiňónov

200ml smotany na šľahanie

1 veľká alebo 3 malé cibule

Olej

Čerstvé maslo

Soľ

Čierne mleté korenie

Sladká mletá paprika

Kari korenie

Tandori masala

Šafrán (nemusí byť)

Horčica plnotučná

4-5 PL Hladkej múky

 

Ako na to:

kuracie prsia si nakrájame na rezance

 

cibuľu nakrájame na polkruhy

šampiňóny na plátky ( ja mám rada keď má jedlo viditeľnú štruktúru ;) )

nakrájané kuracie mäsko premiešame s mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou, kari korením ( na toto množstvo mäsa dávam ½ balenia ) a tandori masala.

takto nakorenené mäsko necháme postáť, kým si orestujeme cibuľku a šampiňóny.

Cibuľu si na troche oleja orestujeme do sklovita.

pridáme šampiňóny a restujeme, pokiaľ s ních nevydusíme všetku vodu, ktorú uvolnia.

toto sú vydusené šampiňóny.

pridáme nakorenenú kuracinu, a sprudka orestujeme, aby sa mäso zatiahlo.

zalejeme vodou tak, aby bolo všetko mäsko ponorene, a pridáme 4PL plnotučnej horčice.

ak máme, tak pridáme trochu šafránu, a dusíme zakryté cca 10 min.

pokiaľ je už kuracina mäkká ( určite by mala byť J), pridáme trochu čerstvého masla na zjemnenie.

ďalej pridáme smotanu na šľahanie, a ak máme radi pikantné, tak chilli pastu podľa chuti.

z hladkej múky a vody si pripravíme zátrepku, ktorou zahustíme naše kari

po zashustení ešte krátko povaríme, aby sa stratila múková chuť, a kari dostalo krémovú konzistenciu.

 

 

HOTOVO! Ja so ako prílohu zvolila zemiakové pyré, lebo ho mám rada, ale často k nemu robím aj ryžu, ale pokiaľ by ste chceli väčšiu exotiku, tak si ku kari dajte arabský chlieb ;) DOBRÚ CHUŤ!



Tagy: ,

Jedna reakcia k “Kuracie Kari”

  1. Lubomir píše:

    Vydaj sa za mna!!! :)

Zanechať komentár