Kuracie Kari
Chutné kuracie Kari
Doba prípravy: 20 min
Doba varenia: 25 min
Potrebujeme:
Cca 1kg kuracích pŕs
250g šampiňónov
200ml smotany na šľahanie
1 veľká alebo 3 malé cibule
Olej
Čerstvé maslo
Soľ
Čierne mleté korenie
Sladká mletá paprika
Kari korenie
Tandori masala
Šafrán (nemusí byť)
Horčica plnotučná
4-5 PL Hladkej múky
Ako na to:
kuracie prsia si nakrájame na rezance
cibuľu nakrájame na polkruhy
šampiňóny na plátky ( ja mám rada keď má jedlo viditeľnú štruktúru ;) )
nakrájané kuracie mäsko premiešame s mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou, kari korením ( na toto množstvo mäsa dávam ½ balenia ) a tandori masala.
takto nakorenené mäsko necháme postáť, kým si orestujeme cibuľku a šampiňóny.
Cibuľu si na troche oleja orestujeme do sklovita.
pridáme šampiňóny a restujeme, pokiaľ s ních nevydusíme všetku vodu, ktorú uvolnia.
pridáme nakorenenú kuracinu, a sprudka orestujeme, aby sa mäso zatiahlo.
zalejeme vodou tak, aby bolo všetko mäsko ponorene, a pridáme 4PL plnotučnej horčice.
ak máme, tak pridáme trochu šafránu, a dusíme zakryté cca 10 min.
pokiaľ je už kuracina mäkká ( určite by mala byť J), pridáme trochu čerstvého masla na zjemnenie.
ďalej pridáme smotanu na šľahanie, a ak máme radi pikantné, tak chilli pastu podľa chuti.
z hladkej múky a vody si pripravíme zátrepku, ktorou zahustíme naše kari
po zashustení ešte krátko povaríme, aby sa stratila múková chuť, a kari dostalo krémovú konzistenciu.
HOTOVO! Ja so ako prílohu zvolila zemiakové pyré, lebo ho mám rada, ale často k nemu robím aj ryžu, ale pokiaľ by ste chceli väčšiu exotiku, tak si ku kari dajte arabský chlieb ;) DOBRÚ CHUŤ!

Vydaj sa za mna!!! :)