Kurací steak s hríbovou omáčkou
Tuto som sa nechala inšpirovať kamarátkou. Väčšinou teda tento typ omáčky pripravujem zo šampiňónov ale z lesných húb je určite lepšia! Teraz som ju robila ku kuracine, ale hodí sa či už k bravčovým medailónikom, tak aj k hovädziemu steaku.
Ingrediencie:
4 kuracie rezne
2hrste sušených hríbov
200ml 33% šľahačky
1dcl vývar (môže byť aj voda alebo bujón kto ako chce)
1 cibuľa
Čierne mleté korenie
Červená mletá sladká paprika
Soľ
Olej
Príloha: varené alebo opekané zemiaky, zeleninový šalát,…
Postup:
Začneme mäsom. Umyté naporcované kuracie steaky dáme do misy, pridáme 2 PL oleja, soľ, korenie a sladkú papriku.
Premiešame, a necháme postáť. Čo sa tohto týka, použite korenie aké chcete, nám to stačí takto.
Do hrnčeka si dáme trochu oleja a najemno nasekanú cibuľku, ktorú potrebujeme orestovať.
Kým sa robí cibuľa, sparíme si huby. Do väčšieho pohára dáme hríby,
A zalejeme vriacou vodou. Priklopíme tanierikom a necháme pár minút.
Keď je cibuľka jemne zlatavá,
Pridáme scedené huby.
Opražíme, a pridáme vývar. Ja si mrazím vývar, takže som použila ten.
Varíme do mäkka.
Zalejeme smotanou,
A necháme vyredukovať, alebo zahustíme škrobom.
Na suchej steakovej panvici si pripravíme mäso.
Ja som podávala s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť ;)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku