Kuraci paprikas
Kuraci paprikas – chutne, rychle a lacne jedlo. Je ho mozne robit z roznych druhov mäsa a s roznymi prilohami
Suroviny:
1kg kuracie prsia (vhodné sú aj vykostené stehná, sú šťavnatejšie)
1 väčšia cibuľa
200ml šľahačka 30%
½ l mlieka
Hladká múka
Olej
Soľ
Čierna mleté korenie
Paprika mletá sladká – celé balenie
Ocot
Kečup
Cestovina (zalezi od chuti ake cestoviny uprednostnite)
Postup:
Cibuľu nakrájame na jemno, a kuracie mäso na kocky.
Cibuľu osmažíme na oleji do sklovita,
Pridáme kuracie mäso, a opekáme pokiaľ sa nezatiahne.
Keď je mäsko zatiahnuté, pridáme čierne mleté korenie a celé balenie červenej mletej papriky, krátko orestujeme.
Pridáme kečup, približne 4 polievkové lyžice a opäť krátko orestujeme.
Zalejeme vodou tak, aby bolo ponorené všetko mäsko, jemne osolíme (na záver budeme ešte ochucovať), a varíme cca 25 min., čiže do uvarenia :)
Keď je kuracinka mäkká, tak pridáme šľahačku, a väčšiu časť mlieka. Necháme zovrieť.
Zo zvyšného mlieka a hladkej múky, si pripravíme zátrepku. Presné množstvo múky Vám nepoviem, záleží na tom, aké máte radi husté omáčky. My máme radi hustejšie, tak dávam približne 4 polievkové lyžice. :)
Zátrepku pridávame do vriaceho paprikášu.
Zahustený paprikáš necháme prevrieť aspoň 15 min., aby sa vyvarila múková chuť. Na záver dochutíme soľou, cukrom, a veľmi jemne octom (omáčka má mať sladko kyselkavú chuť).
Podávame s uvarenou cestovinou.
DOBRÚ CHUŤ

Vynikajúci recept
prave robim , tak dufam , ze sa podari, vyzera to skvelo:)
No idem vyskúšat prvý krat varit paprikáš mám 23 a som chalan tak mi držte palce . :) .ozaj ale cukor , a ocot tam nebudem dávat toho sa b ojím :-/
Lubicek, nemaj strach. Muzi su obecne lepsi kuchari (bez urazky damy) chce to len cvik a nebat sa surovin. Ja tiez varim lepsie ako moja priatelka, ale pssst:)
Chcem sa spytat , konkretne mnozstvo tychto surovin tu vypisanych vyjde na kolko porcii ?
Priblizne 6-8 porcii
prečo vykostené stehná? chutí to lepšie, keď celé stehná vyvaríš a keď je uvarené oberieš.. potom ti stačí pridať iba soľ, papriku, cibuľu a smotanu.. mlieko, tiež niekedy pridávam :)
možno vyskúšam i takto, aby som vedela porovnať..
len ma zaujíma, prečo tie vykostené stehná..
Moja mama robievala z celych stehien, takze rozdiel viem posudit. Mne osobne to chuti rovnako, akurat odpada oberanie masa od kosti :) Ale kazdy ako chce ;)
Vdaka za vyborny recept. Moj prvy paprikas sa vydaril. Manzel skot mi to tiez pochvalil, obycajne sa osiva a je vyberavy. Tiez som sa bala dat ocot ale nakoniec som tam dala 3 lyzice. Vyborne to dochutilo. Mnam. :)
dneska som skúsil tento receptík uvariť ako poloamatér a musím povedať,že je prudko jedlý,dakujem za typ na obed,fakt super recept
Dobre to bolo, varila som dnes vecer a chutilo, pridavam do svojho receptara :-)
Akurát ho robím … uvidíme ako sa podarí :) :)
Cukor som sice nedala ale paprikas bol vyorny jak nikdy odporucam temto rychly, skvely, chutny , jednoduchy recept :))
Naozaj dobry receptik. Uz som robila viac krat