Kačacie prsia na medovej omáčke s hroznom a balzamikovým octom
Kačacie prsia na medovej omáčke s hroznom a balzamikovým octom
SUROVINY
1 500 g kačacie prsia s kožou
štipka soli
štipka korenia (mleté biele)
olej na opekanie kačacích pŕs
MEDOVÁ omáčka s balzamikovým octom
300 g včelí med
100 g pomarančového džúsu 100%
40 g citrónovej šťavy (1 citrón)
100 g balzamikového octu
100 g čerstvého pomaranča
50 g hnedej zásmažky Knorr
80 g masla na zjemnenie
150 g hovädzieho bujónu
300 h bieleho hrozna
POSTUP
Kačacie prsia pred opekaním kožu popicháme, osolíme, okoreníme, opekáme s kožou zospodu, ktorá nám pustí dostatok masti. Mäso častejšie otáčame. Opečenú kožu odkrojíme, nakrájame na tenké rezance a zvlášť opečieme do chrumkava. Ostatné mäso ešte chvíľu opekáme, zabalíme do alobalu a odložíme na teplé miesto.
MEDOVÁ omáčka s balzamikovým octom
Do kastrólika si dáme med, pomarančový džús, citrónovú šťavu a umytú kôru s citróna, balzamikový ocot, umytý rozkrojený pomaranč, necháme spolu variť zahustíme hnedou zásmažkou, ktorú rozmiešame s hovädzím bujónom. Dobre prevaríme a zjemníme maslom a scedíme. Pred podávaním pridáme do omáčky polovice zeleného hrozna, z ktorých vyberieme zrniečka. Na tanier si dáme omáčku s hroznom, poukladáme na plátky pokrájané kačacie prsia a posypeme opečenou kožou z kačacích pŕs.
Takmer 50 receptov nájdete v novinke Pochúťky a misy z hydiny.
Šéfkuchár František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a práve vyšla prvá zo série šiestich kníh s receptami tohto obľúbeného kuchára. Prvý diel Pochúťky a misy z hydiny obsahuje desiatky chutných receptov z hydiny, ako aj skúsenosti, ktoré F.Janata nadobudol počas celého svojho života.
Všetky recepty koncipoval tak, aby ich dokázala vo svojej kuchyni pripraviť každá mladá i skúsenejšia gazdinka, ktorá chce svojich najbližších potešiť originálnym a chutným jedlom. Na každej dvojstrane je fotografia jedla, podrobný recept a rada majstra kuchára. Nájdete tu Morčacie vreteno z babičkinej mladosti, Kačaciu paštétu, Osie hniezdo z morčacích pŕs a ďalšie desiatky receptov.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku