Jemný jablkový koláč
Koláč môjho detstva. A som presvedčená o tom, že nie len môjho. Robím ho rada, ale najviac mi chutí, keď ho spraví manželova babička ;) Niektoré veci proste chutia inak :)
Ingrediencie:
250g hera
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
1 vanilínový cukor
2 vajíčka
½ balíčku prášku do pečiva
7dcl pohár strúhaných jabĺk
Cukor a škorica na dochutenie jabĺk
Postup:
Múku, cukor, prášok do pečiva, vajcia a heru dáme do misy,
A vypracujeme cesto. Je veľmi krehké,
Takže ja ho dávam ešte na hodinku odležať a stuhnúť do chladničky, ale nie je to povinné.
Do jabĺčiek pridáme škoricu a cukor a premiešame.
Jabĺčka máme nachystané.
Cesto si rozdelíme na dve časti,
A každú časť vyvaľkáme na rozmer plechu, prenesieme opatrne na vymastený a múkou vysypaný plech, a popicháme vydličkou.
Na cesto rozotrieme jablká,
Rovnomerne po celom ceste.
Prekryjeme ďalším plátom cesta, a popicháme opäť vydličkou.
Pečieme na 180°C do zlatova.
DOBRU CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Milujem ľudí, keď píšu neúplné recepty. Ako nap. pečieme na 180 stupňoch a čas si domyslite!