Hovädzí Stroganoff

Na internete som našla asi 500 receptov na stroganoff, a ani jeden nebol rovnaký :). Ja som si obľúbila tento. Dúfam, že aj Vás osloví.


 

Ingrediencie:

 

na 1kg hovädzieho mäsa (najlepšie sviečkovica) dávam:

 

1-2 cibule
cca 200g čerstvých šampiňónov (prirodzene môžu byť aj iné huby)
2 PL worchesteru
4 PL rajčinového pyré (ak nemáte, aj kečup môže byť)
2 PL horčice
4 PL oleja
soľ, čierne mleté korenie
ja viem dať aj zo tri najemno nakrájané kyslé uhorky, ale Vy nemusíte dávať.
Pochúťková smotana na dozdobenie – taktiež nemusí byť.

 

Prípadne trochu solamilu na dohustenie

 

 

 

Postup:

Na oleji opražíme cibuľku. Ja som mala doma aj červenú, tak som ju tam dala. Ako ju nakrájate je na Vás.

K nakrájanej hovädzine pridáme soľ (s tou veľmi opatrne), korenie, worchester, horčicu, rajčinové pyré, a premiešame. Necháme chvíľu marinovať.

Keď je cibuľka opečená jemne do ružova,

Pridáme mäso. Tu sa trochu zastavíme. Pokiaľ použijete sviečkovicu, tak to robte všetko na hlbšej pavnici. Ja som použila hovädzie zadné, takže ja som zvolila kuchtu :)

Keď je mäso zatiahnuté,

Pridáme šampiňóny,

Premiešame,

Podlejeme troškou vody. Pokiaľ robíte v tlakáči ako ja, tak tej vody dajte trochu viac. Asi tak, aby bolo všetko ponorené.

Dusíme do mäkka (v tlakáči na tlaku II. 35 min.), pokiaľ sa nám podarilo spraviť viac šťavy, zahustíme solamilom.

My máme najradšej so zemiakovým pyré a pochúťkovou smotanou, ale je to výborné aj s ryžou.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , ,

Zanechať komentár