Griláž – grilážové rezy

Recept z kuchárky manželovej babičky :). Extra rýchly a jednoduchý zákusok. Vyskúšajte! ;)


 

Ingrediencie:

1 bal. tortových oplátok

300g kryštálového cukru

125g hery alebo palmarínu

125g cery

150g vlašských orechov

1 kon. Salka (sladené kondenzované mlieko)

 

Postup :

Orechy si nasekáme na hrubo. Ja som si pomohla robotom.

Cukor dáme hrnca so širším dnom a dáme skaramelizovať.

Medzi tým si navážime tuk.

Keď je karamel hotový,

Začneme postupne pridávať tuk

A salko. Pridávame na striedačku a vmiešavame. Chvíľu trvá kým sa masa spojí.

Keď je karamelová hmota krásne kompaktná,

Pridáme nasekané oriešky.

Premiešame a odstavíme.

Nachystáme si nejaký podnos na ktorom budeme vrstviť griláž. Ja som použila dosku na mäso a obalila ju potravinárskou fóliou. Presne mi sadla na rozmer oplátky.

Takže na podnos dáme tortovú oplátku

A na ňu dáme karamelovú hmotu. Množstvo záleží od vás. Ja som robila viac menších vrstiev ale lepšie je dať radšej viac karamelu aby sa vrstvy dobre spojili.

Takže hmotu rozotrieme po oplátke až ku krajom.

Na to položíme ďalšiu oplátku a jemne pritlačíme aby sme ju nezlomili.

Vrstvíme pokiaľ máme karamel. Posledná vrstva je vždy oplátka.

Následne je nutné griláž zaťažiť aby sa karamel s oplátkami dobre zlepil dokopy. Ja som to tak nechala cez noc.

Toto štádium môžete kludne vynechať a griláž hneď nakrájať. Ale mne ostala roztopená čokoláda z obaľovania rožtekov, takže som spravila poter na vrch,

A ešte pofŕkala bielou čokoládou.

Krájame na ľubovoľné tvary. Ja okraje griláže ako aj iných koláčov zriezam, aby mi tam nič nešpatilo ;)

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , , ,

3 komentáre k “Griláž – grilážové rezy”

  1. iv01 píše:

    prosím vás, to salko je uvarené????

  2. huska píše:

    jsou výborné,dělám je s kokosem :D

Komentovať kika