Francúzke zemiaky

Recept na francúzke zemiaky.

 


Ingrediencie:

1,5 kg zemiakov uvarených v šupke

5 nožičiek klobásky (môžu byť aj obyčajné párky)

200g eidamu

200ml šľahačka

8 vajec

Čerstvé maslo

Soľ

Čierne mleté korenie

Mlieko podľa potreby

V zásade platí, že množstvo ingrediencií, si prispôsobíte podľa seba, ja som robila pre viac ľudí.

Postup:

 

Klobásku si nakrájame, ja som použila laboreckú a šunkovú.

 

Dno pekáča vymastíme maslom, a pretlačíme prvú vrstvu zemiakov.

 

Na zemiaky dáme vrstvu klobásky,

 

Na klobásku nastrúhaný eidam.

Takto vrstvíme až po vrch pekáča, posledná vrstva je zemiaky a eidam.

 

V miske si rozhabarkujeme vajíčka, šľahačku a trošku mlieka, pridáme mleté čierne korenie, a soľ.

Zmesou prelejeme zemiaky a navrch naukladáme kúsky masla.

 

Pečieme na 180°C cca 40 minút.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy:

Zanechať komentár