Francúzke zemiaky
Recept na francúzke zemiaky.
1,5 kg zemiakov uvarených v šupke
5 nožičiek klobásky (môžu byť aj obyčajné párky)
200g eidamu
200ml šľahačka
8 vajec
Čerstvé maslo
Soľ
Čierne mleté korenie
Mlieko podľa potreby
V zásade platí, že množstvo ingrediencií, si prispôsobíte podľa seba, ja som robila pre viac ľudí.
Postup:
Klobásku si nakrájame, ja som použila laboreckú a šunkovú.
Dno pekáča vymastíme maslom, a pretlačíme prvú vrstvu zemiakov.
Na zemiaky dáme vrstvu klobásky,
Na klobásku nastrúhaný eidam.
Takto vrstvíme až po vrch pekáča, posledná vrstva je zemiaky a eidam.
V miske si rozhabarkujeme vajíčka, šľahačku a trošku mlieka, pridáme mleté čierne korenie, a soľ.
Zmesou prelejeme zemiaky a navrch naukladáme kúsky masla.
Pečieme na 180°C cca 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ :)
