Dukátové buchtičky

Jedlo, ktoré mi pripomína detstvo. Vždy som sa mu ale vyhýbala kôli príprave buchtičiek, keďže mi to prišlo časovo náročné. Ale našla som jeden grif, ako ich spraviť od vykysnutia cesta za 10 minút, a musím sa oň podeliť :)


 

Ingrediencie:

Cesto:

500g hladkej múky

3dcl mlieka

½ kocky droždia

50g cukru

1 vajce

Štipka soli

1 dcl olej + olej na potieranie

 

krém:

8 dcl mlieka

2 PL kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

1 zlatý klas

0,5 dcl rumu

 

Postup:

 

So surovín na cesto vypracujeme cesto. Je redšie, tak sa nezľaknite :), dáme kysnúť.

Pripravíme si plech, ktorý vymastíme olejom.

Keď cestíčko vykysne, preložíme na pomúčenú dosku, a rozdelíme na 8 – 11 častí. Počet závisí od toho aké veľké respektíve malé buchtičky chcete.

Z jednotlivých častí spravíme dlhé šúlance, a ako ich postupne ukladáme na plech, tak ich zo všetkých strán potierame olejom.

Teraz príde ten grif :) toto nie je úplne z mojej hlavy, ale je to super vychytávka. Šúlance na plechu takto pekne poprekrajujeme nožom, alebo ako ja obracačkou.

No šlo by to aj krajšie, ale mne to takto stačí :) Dáme do vyhriatej trúby, a pečieme do zlatohneda.

Buchtičky sú hotové :) ide sa na krém.

2/3 mlieka dáme variť,

Vo zvyšku rozhabarkujeme cukor a zlatý klas.

Ten vlejeme do vriaceho mlieka, a pridáme rum. Alkohol sa odparí, takže sa nebojte kôli deťom. Varíme kým krém nezhustne.

Buchtičky podávame preliate vanilkovým krémom.

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , ,

2 komentáre k “Dukátové buchtičky”

  1. Miso píše:

    Alkohol sa pri vareni neodpari robili testy a zastalo tam az 3/4=D

  2. Sarkasticky blb píše:

    …hmm kolega vraví 3/4??? – tie dukátové buchtičky deti isto milujú….

Zanechať komentár