Domaci kuraci kebab

Dnes si pripravíme vynikajúci domáci kurací kebab. Tento receptík je velmi jednoduchý a zvládne ho úplne každý.


Cas pripravy: 25 min.

Doba pripravy: 10 min.

 

Potrebujeme:

½ kg kuracích pŕs (dobré sú aj vykostené kuracie stehná)

200ml pochúťková smotana

225 ml majonéza

3-4 strúčiky cesnaku

2 väčšie rajčiny

½ hlávky čínskej kapusty

3 PL oleja

Gyros korenie

Čierne mlete korenie

Zazvor mlety

Muškátovy orech

Koriander mlety

Kmín drvený

Červená sladká paprika

Soľ

6 ks arabského chleba

 

POSTUP:

Kuracie prsia nakrájame na drobné kúsky, ktoré premiešame s uvedenými koreninami a olejom, a necháme ich pácovať aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.

 

Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, nastrúhaného cesnaku, soli a mletého čierneho korenia. Kto má rad pikantné, môže pridať chilli.

 

Čínsku kapustu a rajčiny pokrájame na drobné kocky, ochutíme čiernym mletým korením a premiešame. Nesolíme, zelenina by rýchlo zvädla.

 

Mäsko opečieme na panvici do zlatova, olej už nepridávame, je v marináde.

 

Arabský chleba zohrejeme v sáčku v mikrovlnke, a ešte horuci ho otvoríme, naplníme postupne opečeným mäskom,

 

Zeleninou, a dressingom.

 

Zrolujeme, a spapame

Dobrú chuť



Tagy: ,

2 komentáre k “Domaci kuraci kebab”

  1. Peter píše:

    Spisovne správne po slovensky je:
    do zlatista (do zlatova je po česky)
    chlieb (nie chleba)

  2. Phobos píše:

    Chces sa najest alebo ucit tu niekoho gramatiku ?

Komentovať Peter