Domáci Kinder mliečny rez
Nedávno som naďabila na recept s názvom kinder mliečny rez. Keďže ja ho mám v originály rada a aj moje dieťa, tak že skúsim. Pôvodný recept som trochu zjednodušila a doplnila o niektoré ingrediencie. Výsledok bol skvelý! Samozrejme, že originál je iný, o tom sa ani nebavme. Ale toto je veľmi slušný fake a čo Vám poviem, večera sa nedožil :D. Plusom tohto dezertu je, že nie je v ňom použitá múka, takže je vhodný aj pre celiakov!
Ingrediencie:
Korpus:
5 vajec
100g (8 PL) kryštálového cukru
50g (10 PL) kakao
Krém:
250ml 33% šľahačky
1 stužovač šľahačky
3 PL medu
Kôru z asi ¼ citróna
Postup:
Na plech si pripravíme papier na pečenie.
Do vyššej misy si rozbijeme 5 vajec, a pridáme cukor.
Šľaháme na najvyšších otáčkach asi 5 minút. Ako vidíte, vajcia s cukrom sa krásne našľahali, nabrali na objeme, a konzistencia je asi ako na polovicu vyšľahaná šľahačka.
Prisypeme kakao a prešľaháme. Ja som až pri práci zistila, že nemám dosť kakaa, takže som zvyšok dosypala grankom. Ale kakao je určite lepšie, lebo granko sa nerozpustí, a cesto vlastne ostane svetlejšie, a akoby fľakaté.
Cesto prelejeme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme na 180°C pri treplovzdušnom programe alebo na 200°C v klasickej trúbe asi 15 minút. Cesto skontrolujeme špáradlom, ak sa nelepí, von s ním.
Medzičasom si pripravíme krém. Do misy si dáme vychladený šľahačku, stužovač a kôru s citróna. Môjmu mužovi tam tá kôra moc nevoňala, že preráža moc chuť, tak ak chcete nedávajte. Mne tam práve zasa bola veľmi príjemná :)
Keď je šľahačka vyšľahaná do tuha, pridáme med, a ešte krátko prešľaháme.
Vychladnutý korpus si rozdelíme na polovicu.
Na jednu natrieme nachystaný krém
a priložíme druhý kus korpusu. Opatrne stiahneme papier na pečenie. Tu je aj vidieť tie bodky granka :D. Koláč podávame najlepšie vychladený.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Píšeš, že originál je iný. Ale radšej nech to vypadá domácky, ako by som ho mala kupovať za drahý peniaz v obchode s hroznými konzervačnými látkami! Ja deckám komerčné nechutné novinky nekupujem ani náhodou!
tak ako ten zakusom vyzera fakt dobre..:D budem ho urcite priebehu tyzdna skusat..:D uz sa tesiiiiiiiiiim!..:P ani nejde to toho vela veci a hlavne drahych kedze sa to vola kinder..:D myslela som si ze tam ide toho vela…:D a dobre popisani viditelny postup!..:D
Receptík vyzerá byť brutálne chutný. Určite upečiem. Ja som už takýto doma robila ale s tvarohom. :-)
Mám dotaz k tej gramáži pri korpuse asi tam je chyba ? pri tých lyžiciach – 100g (8 PL) kryštálového cukru a 50g (10 PL) kakaa. Nechcem aby to vyzeralo že podrývam, ja budem určite vážiť.
dnes som ho robila je skvely, a hlavne je rychly…je pravda ze je tam chyba pri gramazi, 50g kakaa mi vydalo na 6PL….10 PL je strasne vela…riadila som sa gramazou radsej….ale inac kolacik nema chybu, asi uz len poliat cokoladou a mame pingui :)
nemá sa tam náhodou aj pridat muka??
Nie. Tento recept je bez muky.