Bolognese omáčka na špagety
Toto rada varím, aj keď zrovna nepočítam kalórie :) ale každopádne pridávam aj energetické hodnoty ;)
1 porcia: 100g varená cestovina, 25g strúhaný eidam 45%, 200g bolognese omáčka
Kcal: 411,8
Tuky: 15,7g
Bielkoviny: 39,5g
Sacharidy: 47,1g
Ingrediencie:
Rozpis na 4 porcie
400g mletého hovädzieho
400ml rajčinová drť
50g cibuľa
15g solamil
2 strúčiky cesnaku
10g (1PL olej olivový)
500 ml voda
Soľ
Oregano
Čierne mleté korenie
príloha: 100g uvarených cestovín podľa vlastného výberu
25g strúhaný eidam 45%
Postup:
Do hrnca dáme olej, a nakrájanú cibuľu.
Kým sa cibuľa restuje, nasekáme si na jemno cesnak
A pomelieme chudé hovädzie mäso.
Keď je cibuľa do zlatova, tak pridáme cesnak, a ešte chvíľu opekáme.
Pridáme mleté mäso
A za stáleho miešania opekáme. Je to preto, aby sa nám mäsko nezlepilo na väčšie kusy.
Keď je mäsko opečené, osolíme a okoreníme.
Prilejeme rajčinovú drť,
A vodu. Varíme cca 20 minút. Mleté mäso je rýchlo hotové.
Keď je mäso uvarené, pridáme oregáno,
premiešame
Solamyl si rozmiešame s trochou vody.
Zahustíme s ním omáčku, a krátko povaríme.
Podávame s cestovinou, a strúhaným syrom.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
eidam – brrrrrr