Pečenová paštéta

Fotorecept na chutnú domácu pečenovú paštétu.


Reklama :

Pečenová paštéta

 

Ingrediencie:

1 kg kuracích pečienok

300g kuracích pŕs

3 strúčiky cesnaku

2 väčšie cibule

300g husacej masti (môže byť aj kačacia)

200 ml 33% šľahačka

2 PL hladkej múky

Čierne mleté korenie

Muškátový oriešok

Soľ

 

Postup:

Cibuľu nakrájame nahrubo,

 

A na zhruba 1/3 husacej masti začneme pomaly restovať. Cibuľku musíme skaramelizovať, nie spáliť, takže naozaj pomaly :)

 

Medzi tým si nachystáme ostatné suroviny. Cesnak nakrájame na plátky,

 

Kuracie prsíčka nakrájame na kocky,

 

Kuracie pečienky očistíme a dôkladne umyjeme.

 

Do skaramelizovanej cibuľky pridáme cesnak, a krátko orestujeme.

 

Do cibuľky pridáme zvyšok masti.

 

Keď sa roztopí, pridáme kuracie prsíčka, a dusíme na miernom ohni 10 minút.

 

Potom pridáme oprané pečienky,

 

Okoreníme čiernym mletým korením, a mletým muškátovým orieškom. V žiadnom prípade nesolíme! Zakryté dusíme na miernom ohni 30 min.

 

Hotové pečienky necháme schladnúť tak, aby hrniec nepálil.

 

Všetko preložíme do mixéra (ak nemáme, použijeme ponorný mixér),

 

Mixujeme kým masa nie je hladká. Potom pridáme soľ, a 2 PL hladkej múky.

 

Pridáme aj šľahačku, a poprípade ešte dochutíme.

 

Paštétu naporcujeme do zavareninových pohárov, ja som použila presnidávkové.

 

Poháriky naukladáme do hrnca alebo pekáča, a do polovice zalejeme vodou.

 

Pri 80°C sterilizujeme v trúbe 1 hodinu. Takto môžeme paštétu skladovať aj niekoľko mesiacov.

 




Tagy: ,

2 Reakcie k “Pečenová paštéta”

  1. brano hovorí:

    Dobry den.
    Skusal som tu pastetu bola fakt dobra ale po zavareni mi skyslala nebude to tou slahackou??

Zanechať komentár