Kuracie prsia s Ázijským nádychom a čínskymi rezancami

Ďalší recept vhodný pre ľudí na redukčnej diéte. Je to jedlo jednoduché na prípravu, a chutí skvelo. Pokiaľ Vám zrovna  nevonia ako príloha čínske rezance, tak môžete kludne použiť ryžu.

Energetická hodnota 1 porcie:

200g kuracie s Ázijským nádychom + 100g čínske rezance        336,9kcal

Tuky: 3,7g

Bielkoviny: 25,8g

Sacharidy:  41,2g


Reklama :

 

Ingrediencie :

Rozpis surovín je na 6 porcií.

 

600g kuracie prsia

 

200g šampiňóny

 

15g (1PL) sójová omáčka

 

15g solamyl

 

50g pór

 

10g (1PL) horčica

 

100g baby karotka

 

10g (1PL) olivový olej

 

500ml voda

 

Soľ

 

Čierne mleté korenie

 

Mleté chilli

 

Príprava :

Kuracie prsia si umyjeme, očistíme ak treba, a nekrájame na rezančeky.

Dáme ich do misy, a pridáme, horčicu sójovú omáčku, a koreniny podľa chuti. NESOLÍME zatiaľ!

Do hrnca alebo panvičky si dáme olivový olej

Pór si nakrájame na asi 3cm dlhé valčeky, a každý valček na 4kusy.

Dáme ho na olej orestovať. Ale pozor! Pór sa pripaľuje podstatne rýchlejšie ako cibuľa. A My chceme aby bol do sklovita.

Keď je sklovitý, tak pridáme šampiňóny, a trošku ich posolíme, aby pustili šťavu.

Medzi tým sa nám mäsko pekne marinuje.

Keď sa nám so šampiňónov vydusila tekutina, pridáme karotku.

A v podstate hneď na to aj mäso.

Keďže sme použili tak málo tuku, o opekaní mäsa nie je moc reč. Preto ho hneď podlejeme vodou, a varíme cca 15 minút do mäkka.

Keď je mäsko mäkké, tak až teraz podľa chuti dosolíme, keďže sójová omáčka a horčica viac menej už mäso ochutili.

Solamyl si rozmiešame v troške studenej vody,

A zahustíme omáčku. Tá ostane jemne glejovitá. Povaríme ešte dve minútky, a je hotovo.

Podávame s čínskymi rezancami, ale ja som ich zabudla kúpiť, takže som ich nahradila špagetami. ;)

DOBRÚ CHUŤ :)

Ako schudnúť a zhodit prebytočné kilá? Aj tento recept patri k našej redukčnej diéte

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Jedna reakcia k “Kuracie prsia s Ázijským nádychom a čínskymi rezancami”

  1. Twixinka píše:

    Výborné jedli, vhodné aj na večeru

Zanechať komentár