Kotlíkový guláš

Vynikajúci receptík na chutný kotlíkový guláš.


Reklama :
Recepty a inšpirácie

 

Kotlíkový guláš

 

Ingrediencie:

 

1kg hovädzieho mäsa

4 veľké cibule

4 veľké rajčiny

4 papriky

Cca 700g zemiakov

1 čierne pivo

500 ml rajčinového pyré

1 hlávka cesnaku

Olej

Čierne mleté korenie

1 balíček červenej mletej papriky sladkej

1 balíček gulášového korenia

Majoránka drvená

Olej

Soľ

2 PL hladkej múky

 

Postup:

 

Na väčšom množstve oleja začneme pozvolna restovať cibulku.

 

Kým sa cibuľka restuje, nadrobno si nakrájame zeleninu, ale pokiaľ jej neholdujete, môžete ju vynechať.

 

Cibuľka je skaramelizovaná, to trvalo cca 15 minút.

 

Môžeme pridať nakrájane mäso.

 

Keď sa mäso zatiahne, tak pridáme koreniny. Celý balíček gulášového korenia a červenej mletej papriky, trochu mletého čierneho korenia.

 

Krátko zarestujeme,

 

A pridáme zeleninu.

 

Premiešame, a pridáme rajčinové pyré,

 

A celé čierne pivo.

 

Dolejeme vodou, osolíme, a už teraz pridáme zemiaky, aby sa rozvarili, a zahustili guláš.

 

Varíme pozvolna cca 2,5-3 hodiny, kým mäso nebude mäkké.

 

Približne v polovici varenia pridáme prelisovaný cesnak,

 

A dovaríme.

 

Tesne pred dovarením pridáme drvený majorán. Podľa môjho názoru čím viac, tým lepšie. :)

 

Pokiaľ ste nepridali príliš veľa vody, guláš bude prirodzene hustý z rozvarenej zeleniny a zemiakov. Ja ale aj napriek tomu pridávam aj zátrepku z 2 PL múky, nie kôli hustote, ale kôli chuti. Múku nie je vôbec cítiť vzhľadom na množstvo gulášu, ale pomôže prepojiť chute, a dá mu plnšiu chuť. Podľa potreby dosolíme.

 

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: ,

9 Reakcie k “Kotlíkový guláš”

  1. Patrik hovorí:

    Cavte

    tak tento gulas vrelo odporucam, urobil som ta sice mensie obmeny, ale bol vynikajuci.
    :)

  2. Veronika hovorí:

    Gulas bol vyborny, husty…ani muku nebolo treba! Iny recept na hovadziu variantu už ani používať nebudem. Mnam! Pichutili si vsetky vekove kategórie od 10-75rokov :)))

  3. Zajo hovorí:

    Na zahustenie používam postrúhaný zemiak. Stačí jeden väčší zemiak do cca 8l hrna. Je to zdravšie a nelepí sa to na črevá ako múka.

  4. Gary hovorí:

    Zdravím
    Dnes jdeme váš recept vyzkoušet do lesa nad ohněm :-) snad se povede.. díky za recept! ;-)

  5. megi118 hovorí:

    vyzerá fantasticky,určite vyskúšam.:)

  6. roman hovorí:

    Fanstaticky gulas prave teras ho varim

  7. Ivan hovorí:

    Ja pridávam ešte horčicu a vegetu.

  8. monika hovorí:

    ggulas sa vari v hrnci, gulasove korenie v amerike nie je, aspon teda nie nikde v okoli, ale vegeta vzdy chut vylepsi…dakujem za skvely recept

Zanechať komentár