Kotlíkový guláš

Vynikajúci receptík na chutný kotlíkový guláš.

kotlikovy gulas 18 300x225 Kotlíkový guláš

Reklama :

 

Kotlíkový guláš

 

Ingrediencie:

 

kotlikovy gulas 1 300x225 Kotlíkový guláš

1kg hovädzieho mäsa

4 veľké cibule

4 veľké rajčiny

4 papriky

Cca 700g zemiakov

1 čierne pivo

500 ml rajčinového pyré

1 hlávka cesnaku

Olej

Čierne mleté korenie

1 balíček červenej mletej papriky sladkej

1 balíček gulášového korenia

Majoránka drvená

Olej

Soľ

2 PL hladkej múky

 

Postup:

 

kotlikovy gulas 2 300x225 Kotlíkový guláš

Na väčšom množstve oleja začneme pozvolna restovať cibulku.

 

kotlikovy gulas 3 300x225 Kotlíkový guláš

Kým sa cibuľka restuje, nadrobno si nakrájame zeleninu, ale pokiaľ jej neholdujete, môžete ju vynechať.

 

kotlikovy gulas 4 300x225 Kotlíkový guláš

Cibuľka je skaramelizovaná, to trvalo cca 15 minút.

 

kotlikovy gulas 5 300x225 Kotlíkový guláš

Môžeme pridať nakrájane mäso.

 

kotlikovy gulas 6 300x225 Kotlíkový guláš

Keď sa mäso zatiahne, tak pridáme koreniny. Celý balíček gulášového korenia a červenej mletej papriky, trochu mletého čierneho korenia.

 

kotlikovy gulas 7 300x225 Kotlíkový guláš

Krátko zarestujeme,

 

kotlikovy gulas 8 300x225 Kotlíkový guláš

A pridáme zeleninu.

 

kotlikovy gulas 9 300x225 Kotlíkový guláš

Premiešame, a pridáme rajčinové pyré,

 

kotlikovy gulas 10 300x225 Kotlíkový guláš

A celé čierne pivo.

 

kotlikovy gulas 11 300x225 Kotlíkový guláš

Dolejeme vodou, osolíme, a už teraz pridáme zemiaky, aby sa rozvarili, a zahustili guláš.

 

kotlikovy gulas 12 300x225 Kotlíkový guláš

Varíme pozvolna cca 2,5-3 hodiny, kým mäso nebude mäkké.

 

kotlikovy gulas 13 300x225 Kotlíkový guláš

Približne v polovici varenia pridáme prelisovaný cesnak,

 

kotlikovy gulas 14 300x225 Kotlíkový guláš

A dovaríme.

 

kotlikovy gulas 15 300x225 Kotlíkový guláš

Tesne pred dovarením pridáme drvený majorán. Podľa môjho názoru čím viac, tým lepšie. :)

 

kotlikovy gulas 16 300x225 Kotlíkový guláš

Pokiaľ ste nepridali príliš veľa vody, guláš bude prirodzene hustý z rozvarenej zeleniny a zemiakov. Ja ale aj napriek tomu pridávam aj zátrepku z 2 PL múky, nie kôli hustote, ale kôli chuti. Múku nie je vôbec cítiť vzhľadom na množstvo gulášu, ale pomôže prepojiť chute, a dá mu plnšiu chuť. Podľa potreby dosolíme.

 

kotlikovy gulas 17 300x225 Kotlíkový guláš

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: ,

7 Reakcie k “Kotlíkový guláš”

  1. Patrik hovorí:

    Cavte

    tak tento gulas vrelo odporucam, urobil som ta sice mensie obmeny, ale bol vynikajuci.
    :)

  2. Veronika hovorí:

    Gulas bol vyborny, husty…ani muku nebolo treba! Iny recept na hovadziu variantu už ani používať nebudem. Mnam! Pichutili si vsetky vekove kategórie od 10-75rokov :)))

  3. Zajo hovorí:

    Na zahustenie používam postrúhaný zemiak. Stačí jeden väčší zemiak do cca 8l hrna. Je to zdravšie a nelepí sa to na črevá ako múka.

  4. Gary hovorí:

    Zdravím
    Dnes jdeme váš recept vyzkoušet do lesa nad ohněm :-) snad se povede.. díky za recept! ;-)

  5. megi118 hovorí:

    vyzerá fantasticky,určite vyskúšam.:)

  6. roman hovorí:

    Fanstaticky gulas prave teras ho varim

Zanechať komentár