Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Chutné dusené bravčové mäso s mrkvou, hubami a cestovinovou ryžou – tarhoňou.

dusene bravcove maso s tarhonou 21 300x187 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Reklama :

 

Dusené bravčové mäso s tarhoňou

 

Suroviny:

 

dusene bravcove maso s tarhonou 1 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

800g bravčové stehno

150g čerstvých šampiňónov

1 cibuľa

3 väčšie mrkvy

Kečup

Soľ

Červená mletá sladká paprika

Čierne mleté korenie

Olej

tarhoňa

 

Postup:

 

dusene bravcove maso s tarhonou 2 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Mrkvu si nakrájame na tenšie kolieska,

 

dusene bravcove maso s tarhonou 3 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Ktoré dáme restovať na olej. Mrkvou začíname preto lebo je tvrdšia, a kým by sa mrkva dostatočne urestovala, cibuľa by sa už spálila.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 4 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Kým sa robí mrkva, nakrájame si na drobno cibuľu.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 5 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Keď už mrkvička trochu zmäkla, pridáme cibuľu, a restujeme ďalej, kým to nezačne karamelizovať.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 6 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Pripravíme si šampiňóny. Ja ich krájam na hrubšie plátky, aby jedlo malo štruktúru. Ale samozrejme je to jedno, a Vy si ich nakrájajte ako Vám chutí.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 7 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

To isté spravíme s mäsom.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 8 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Tu už mrkva aj cibuľa hnedne, a to je moment, kedy môžeme pokračovať. Aj keď to trvá dlhšie, tak treba počkať až do tohto štádia, pokiaľ by sme mrkvu s cibuľou len trochu osmažili, nepustia svoju sladkosť, a výsledok je chuťovo úplne inde.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 9 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Teraz teda pridáme šampiňóny, ktoré pustia šťavu, a tú vydusíme.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 10 300x217 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Keď vydusíme šampiňóny, môžeme pridať mäsko, ktoré opekáme kým sa nezatiahne.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 11 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Pridáme koreniny, všetko z mierov :) a trochu kečupu (lepší by bol pretlak), zarestujeme.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 12 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo ponorene, Dusíme zakryté do mäkka cca 1 hodinu.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 13 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Medzi tým si pripravíme tarhoňu. Na troche oleja ju budeme opekať do hneda,

 

dusene bravcove maso s tarhonou 14 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Stupeň hnedosti si zvoľte sami,

 

dusene bravcove maso s tarhonou 15 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

My máme radi hnedú ;)

 

dusene bravcove maso s tarhonou 16 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Keď už je taká ako chceme, zalejeme veľkým množstvom horúcej vody, a osolíme. Ďalej postupujeme ako pri varení cestovín.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 17 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Pripravíme si zátrepku z 2 PL hladkej múky.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 18 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Keď je mäso mäkké, pridáme zátrepku.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 19 300x225 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Varíme ešte aspoň 15 minút, kým sa nestratí múková  chuť. Omáčka by nemala byť príliš hustá, je to mäso na prírodno viac menej. Pokiaľ chcete úplne light verziu, použite na zahustenie škrob.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 20 300x266 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

Uvarenú tarhoňu scedíme, prepláchneme horúcou vodou a pokvapkáme olejom aby sa guličky nezlepili.

 

dusene bravcove maso s tarhonou 21 300x187 Dusené bravčové mäso s tarhoňou

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: , ,

9 Reakcie k “Dusené bravčové mäso s tarhoňou”

  1. :-) viem co zajtra navarim…dakujem za super tip :-)

  2. Michal Janosec hovorí:

    urcite bude chutit :)

  3. gizmosk hovorí:

    toto UHO (univerzalna hneda omacka) ma len 2 chyby:
    1, je toho vzdy malo
    2. da sa to len raz zjest ;)

  4. tomas hovorí:

    uz nikdy nedam mrkvu do masa…

  5. milan hovorí:

    tú tarhoňu vyskúšam. Ešte som sa nedokázal dopátrať k rozumnému receptu na jej prípravu.Ď.

    • starky hovorí:

      tarhonu treba krásne na oleji opiesť do hneda,potom zaliať vodou,ked si daš palec na tarhonu,vyška vody po prví článok na prste nechať zavrieť potom teplotu stiahnuť na dvojku,píšem o deveť stupnovej stupnici na variči,takže na dvojku nechať do dusiť a je to fakt vyborná cestovina,samozrejme nezabudnuť osoliť.Prajem dobru chuť

  6. jakub hovorí:

    Wau mnam, super, vdaka, receptik jednoduchy, skvely, chutny, mrkvu som sice dal uplne na drobno mam to tak rad,,,ale ta priprava …..a potom ta chuť :-D fakt dik

  7. maco hovorí:

    výborný recept, práve ho varím s mojím pomocníkom, štvorročným synom, vonia to krásne….mňam

  8. gabo hovorí:

    Parada, na prvy krat sa mi to podarilo :) vyborny recept aj popis velka vdaka za chutny napad.. :)

Zanechať komentár