Výnimočné recepty wellness ambasádorky

Miluje chuť prirodzene produkovaných potravín. Recepty v jej knihe sú zároveň vrcholom dlhoročnej práce a vedomostí o kombinovaní ingrediencií tak, aby vytvorili perfektnú rovnováhu medzi zdravím, výživou a chuťou. Nie nadarmo je heslo Jedlo ako liek jedným zo základných stavebných kameňov filozofie projektu About Life.
Vlaďkine recepty vám zaručene vyčarujú úsmev na tvári a dodajú elán a energiu do života.

Vlaďka Čobrdová je úspešná poradkyňa v oblasti zdravého stravovania. Pýši sa titulom „wellness ambasádor“ pre sieť známych austrálskych supermarketov so zdravou stravou, ktoré fungujú v rámci projektu About Life. Mnohé z receptov, ktoré nájdete v jej knihe Výnimočná kuchárka, sama vymyslela na základe svojich znalostí z oblasti zdravej výživy.
Recepty sú overené časom aj spokojnými zákazníkmi, ktorí si na týchto jedlách pochutnávajú v sieti stravovacích zariadení po celej Austrálii.


Reklama :

 „Použite túto knihu ako inšpiráciu a nebojte sa experimentovať. Ak nebudete mať niektoré ingrediencie k dispozícii, pokojne ich nahraďte príbuznými surovinami. A nemajte strach zaradiť do svojho jedálneho lístka superpotraviny! Mnohé vôbec nie sú také drahé, ako by ste si mysleli, a sú tiež dostupné,“ vyzýva sympatická Vlaďka Čobrdová.

A aké recepty v nej nájdete?
Napríklad liečivý vývar z kostí, mäsovo-guinoové guľôčky, cuketové lazane, halušky z teff múky nielen pre celiatikov, najlepší banánový chlieb či raw mätové rezy. A to je len malá ochutnávka jedál, z ktorých sa vaše chuťové poháriky dostanú do vytrženia a po ktorých vaše telo zaplesá od radosti. Oveľa viac v knihe Výnimočná kuchárka.

 

RECEPT na dúhovú kurkumovú praženicu

Vždy sa snažím nájsť spôsob, ako začleniť do svojej stravy viac zeleniny, najmä do raňajok. Tento recept mám mimoriadne rada, no rovnako mi chutí aj praženica s tymianom, kučeravým kelom a bazalkou alebo so špenátom, s repou a pažítkou.

Suroviny:

1 mrkva, nahrubo nakrájaná
1 ČL čerstvého zázvoru, nakrájaného
1 ČL mletej kurkumy
4 vajcia
¼ ČL ružovej himalájskej soli
2 ČL kokosového oleja

POSTUP:

Mrkvu, zázvor a kurkumu vložte do mixéra s vysokorýchlostnými otáčkami, do ktorého ste vliali 60 ml (¼ šálky) vody, a rozmixujte.

Do misky rozbite vajcia, pridajte soľ, premiešajte a potom vlejte do mrkvovej zmesi. Dobre rozmixujte.

V panvici zahrejte pri nízkej teplote kokosový olej, pridajte vajcia a za stáleho miešania varte asi 5 – 7 minút alebo dovtedy, kým vajcia nebudú uvarené podľa vašich predstáv. Okamžite podávajte, napríklad aj s Purpurovým semiačkovým chlebom.

Milan Buno, literárny publicista

 




Zanechať komentár