Tuniaková pomazánka

Rýchla tuniaková nátierka.


Tuniaková pomazánka

 

Ingrediencie:

 

2 konzervy tuniaka v oleji – drť

150g čerstvého masla

100g roztierateľného syra

1 cibuľa

Kečup

horčica

 

Postup:

Ja to robím takto. Cibuľu očistím a nakrájam na čo najdrobnejšie (určite ešte drobnejšie ako na fotke, mne toto moc nejde!)

 

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby sa nám pomazánka nesekla, a aby sa dobre pracovalo aj s maslom. Tuniaka som scedila, používam najradšej toho v oleji, lebo ten vo vlastnej šťave je plný vody, a ako je všeobecne známe, voda a tuk sa nikdy nespoja. K tuniakovi som pridala povolené maslo a syrokrém, a 1 PL horčice a 1 PL kečupu. Ja používam sladký, ale kludne použite aký máte. A vyšľaháme do hladka ručným mixérom.

 

Tu som pomazánku ochutnala, a pridala ešte po lyžici horcice a kečupu, skrátka každý podľa vlastnej chuti, a nakrájanú cibuľku.

 

Znova prešľahať, a hotovo! Malé upozornenie na záver, pokiaľ pred papaním máte pomazánku v chladničke, treba ju vytiahnuť skôr ako ju budete jesť, pretože maslo v nej stuhne, a nie je natierateľná. :)

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: , ,

Jedna reakcia k “Tuniaková pomazánka”

  1. watcher píše:

    presne ako moja :) len nedavam tolko cibule, prisypem cierne korenie a horcicu (zasadne tu slovensku snico francuzsku) ;)

Zanechať komentár