Syrovo cesnakové trojuholníčky
Tento recept mám od mojej maminy. Aj keď to vyzerá dosť zložito a uznávam, nie je to nič pre príležitostných kuchárov, je to absolútne najlepší snack aký som kedy jedla. Keď mám len trošku času, tak táto mňamóza nechýba na žiadnom našom večierku či oslave.
Ingrediencie :
CESTO:
800g polohrubej múky (plus cca 200g na posypývanie)
500ml vlažného mlieka
150ml oleja
2 PL kryštálového cukru
42g droždia
Soľ
Plnka :
350g čerstvého masla
1 žĺtok
Hlávka cesnaku (cca 12 strúčikov)
Petržlenová vňať
Vegeta bez zvýrazňovačov chutí
350g 30% eidamu (45% eidam strašne vyteká. Ja som ho použila, a je to aj vidieť)
Petržlenová vňať
ZDOBENIE:
1 vajce
Sezamové semienko, ľanové semienko, rasca,…
Postup:
Do vlažného mlieka si pridáme cukor a droždie, a necháme napučať. Do misy dáme všetky suroviny na cesto aj s napučaným droždím.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy a necháme v teple kysnúť.
Zatiaľ nachystáme plnku. Syr nastrúhame na jemno a pripravíme si do misky zmäknuté maslo, pridáme prelisovaný cesnak, žĺtok, a vegetu podľa chuti. Tuto ma asi zlynčujú všetci čo ma poznajú keďže ja som odporcom umelých ochudzovadiel. Ale tuto mi to proste chutí viac ako bežná soľ, takže ak chcete nahraďte si vegetu podľa vlastného svedomia, ja som si ju tuto ospravedlnila :)
Pridáme najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať
Dobre premiešame. Pokiaľ čerstvú vňať nemáte, môžete ju vynechať. Sušenú ale nepoužívajte.
Cesto nádherne zdvojnásobilo objem.
Na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí. Môžete aj na menej, aj na viac. Čím menej kusov cesta, tým väčšie budú trojuholníčky, a naopak. Ja robím z 8 častí a výsledkom sú také jednohubky :)
Takže k plneniu. Zoberieme osminku cesta a vyvaľkáme tak na 2-3 mm. Treba trochu podsypávať múkov.
Na rozvaľkané cesto natrieme tenkú vrstvu maslovej plnky až ku krajom.
Jemne posypeme strúhaným syrom,
zrolujeme ako roládu,
Potrieme rozšľahaným vajcom, a posypeme čím chceme. Ja najradšej sezamom.
Teraz nakrájame trojuholníčky, nôž je dobré si pomúčiť.
Trojuholníky nedokrajujte moc do ostra, aby sa pri podkysnutí a pečení nerozpadli.
Redšie ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, a pečieme pri 200°C cca 12 minút. Treba sledovať, keď budú zlatavé, vyťiahnite ich z rúry von.
DOBRÚ CHUŤ :)
Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku
Vypadají úžasně určitě to zkusím ,děkuji :-)
Panebože, ľudia, keď už chcete niečo zverejňovať verejne na internete, tak sa aspoň naučte pravopis! Veď tá hrúbka v prvej vete trhá oči!!!! Ďalej som radšej už ani nečítala…
Z pravopisu sa nenaješ, hoci je dôležitý, ale tu je nepodstatný a to podstatné vyzerá skvelo
Ani ja som v texte žiadnu hrubku nenašla.
Toto je o varení a nie o pravopise.
Výborný recept.
…toto čo písala Petra?! A ty si čo učiteľka? Ja neviem o akej hrubke neznesiteľnej to píšeš, čo ťa tak znechutila..ale presne ako píše Zuzana…je to recept a nie je to o pravopise…to potom musíš chodiť na iné „inteligentnejšie“ stránky….hrôza čo tých ľudí znepokojuje….
no ako hľadám a kukám nenašla som žiadnu chybu a to bola jednička zo slovenčiny,no ale kto chce chybu nájsť ,ten si ju vždy nájde….vdaka za recept,odovzdám mamine tá ho isto vyskúša
Dnes jsem je zkusila, chuťově jsou opravdu výborné, ale mám plný pekáč másla, to tak má být, takto vyteklé?
Aj mne vzdy povytekaju.
Podla toho komnentu o hrozitánskej hrubke by som čakala aspoň makke i v slove syr :-D ja chybu nevidim a ak aj je tak sledujem pointu receptu a hlavne foto, toto nieje jazykovedna stránka ale recepty. a ku koláčikom, tak su skvele, ja ich robim vždy na oslavy ;)
Su uzasne, robim ich casto vdaka tebe :)
To ma velmi tesi :)
No, vyzera to super…. Dnes ho vyskusam! :-)
Ahoj, mám taký ,,grif“ aby maslo nevytekalo, tak potriem žĺtkom aj boky trojuholníčkov a je to potom ok.
Niečo podobné som jedla cez víkend na oslave, hneď som sa vrhla na internet hľadať recept, A našla som…že aj hrúbku hihi, asi iba preklep, veď ide o recept, nie diktát zo slovenčiny…mňam…mňam