Španielsky vtáčik

Také niečo tradičné :). Je viac než isté, Španieli s týmto jedlom nemajú nič spoločné. Každopádne je to chutné jedlo, ktoré mne nikdy nezovšednie.


 

Ingrediencie:

1kg hovädzieho zadného (8 rezňov)

2 vajcia uvarené na tvrdo

2 kyslé uhorky

Cca 10 dkg slaniny údenej prerastenej

Cibuľa

Horčica

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Červená mletá paprika sladká

 

Postup:

Mäso nakrájame na plátky a naklepeme na tenko, osolíme a okoreníme.

Každý jeden natrieme horčicou.

Vajíčka nakrájame na štvrťky, tak isto uhorky, a slaninu na hranolky.

Cibuľu do základu nakrájame na jemno.

Začíname baliť vtáčikov. Na horčicou potreté mäso dáme 1kus uhorky, 1 kus slaniny a 1kus vajíčka.

Boky preložíme,

A začneme rolovať.

Rolujeme napevno.

Vtáčikov môžeme spevniť motúzom alebo špáradlom.

Do hrnca, ja ich robím v tlakovom hrnci, si dáme olej a z prudka orestujeme aby sa mäso zatiahlo.

Restujeme z oboch strán.

Zatiahnuté mäso vytiahneme

a vo výpeku spravíme základ tak, že pridáme cibuľu a zarestujeme do zlatova.

Zaprášime červenou mletou sladkou paprikou a ihneď podlejeme trochou vody aby paprika nezhorkla.

Vložíme vtáčiky

a dolejeme vodu tak, aby boli ponorene a osolíme jemne.

Dusíme do mäkka, v kuchte takých 30 minút. Ak chcete, tak omáčku si dohustite podľa seba, ja nechávam len trochu vyredukovať.

Ja podávam s hráškovou ryžou.

DOBRU CHUŤ  ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: ,

Zanechať komentár